Vacanta tarzie pe Coasta Amalfi (part 1)

Ca in orice noapte, mi-am urmat ritualul de a da o “raita” pe Instagram, asta inainte sa ma ia somnul. Zis si facut, mi-am atintit privirea asupra unor imagini de calatorie, de pe Coasta Amalfi, zona Napoli, Italia.

A fost de ajuns sa caut la #tag-uri Amalfi Coast ca am si stiut ca aici imi voi face vacanta tarzie, din octombrie 2015. Prefer sa calatoresc in extra sezon. Preturile sunt mai mici, iar turistii se raresc.

Din momentul in care am hotarat asta, pana cand am pasit efectiv pe coasta, in fiecare seara am petrecut ore pe internet cautand imagini, locuri de vizitat, impresii, tips and tricks, invatand geografia si istoria locului. Ce-i drept, nici prietenii nu ma mai suportau, doar despre minunata Coasta Amalfi vorbeam cand ieseam in oras.

In sfarsit, am ajuns in locul la care am visat timp de cateva luni. Entuzismul meu se intelege din poze, asa sper 🙂

Balcony_flowers_Amalfi

minori_sea

Minori_sculpture

Cum nu apelez niciodata la agentii de calatorie, ci pun cap la cap singura vacanta, asa am facut si de data asta si am ales drept cazare un apartament cu o terasa minunata, La Terazza di Minori, din oraselul Minori, cu 2800 locuitori, in care se afla mai mult batranei veseli, ce dimineata spun “Buongiorno” chiar daca nu te cunosc.

Minori

siren_minori_street

Laughing_travel_happiness

Ca sa ajungi efectiv pe coasta trebuie sa schimbi cateva mijloace de transport. Avion din Bucuresti pana in Napoli (am luat biletele cu aproximativ o luna inainte si am dat 350 lei pe bilet dus-intors), de la aeroport cu autobuzul pana la Napoli Centrale (4 euro calatoria), iar de acolo cu trenul pana in Salerno (11 euro calatoria). Din Salerno pana in Minori, orasul in care am avut cazare, am luat autobuzul Sita (1.5 euro calatoria). Aici a fost marele soc. Stiam ca distanta dintre Salerno si Minori e de 30 de kilometri, dar i-am facut intr-un timp dublu, asta din cauza drumului foarte ingust, care pe alocuri nu permite ca doua masini sa treaca una pe langa alta. Cu multe claxoane, dat inapoi si inima cat un purice (asta din cauza ca autobuzul era pe marginea drumului la inaltime si jos erau stancile maturate de mare), am ajuns la locul cu pricina.

Night_terrace_minori

 

 

9 thoughts on “Vacanta tarzie pe Coasta Amalfi (part 1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s