Vacanta in plin sezon sau in extrasezon?

Vacantele sunt in toi, tarifele sunt crescute 100%, locurile ocupate, plajele gem de oameni, cazari greu de gasit, pfff, am obosit.

Locuiesc in Bucuresti, un oras agitat, aglomerat, cu un trafic greoi si cu multe cozi. Un furnicar. Sunt obisnuita cu tumultul asta, dar atunci cand merg in vacanta, prefer linistea. Nu linistea aia de pustiu, din varf de munte, ci cu mai putini turisti si mai putin zgomot. Asta-i unul din motivele pentru care aleg vacantele in extrasezon.

Da, mi se face pofta de vacanta si relaxare cand news feed-ul meu e plin de poze cu picioarele-ntinse la parjolit sau cu o Corona-n mana pe plaja, dar stiu ca vine si vremea mea 😃

Limoncello

Evident, sezoanele difera dintr-un loc in altul, in special cand trecem granitele continentului european, deja vorbim despre alt climat, alte obiceiuri si perioade de vizitat.

Eu sunt pro vacante extrasezon, adica de prin septembrie, cand in Romania se asterne toamna si se simt si gradele in scadere, dar in alte locuri din Europa e cald si bine si se face plaja 🌴Pe scurt, de ce prefer vacantele in afara sezonului:

  1. Bilete mai ieftine de avion
  2. Cazare mai ieftina
  3. Turisti mai putini
  4. Cozi mai mici la muzee si alte obiective turistice
  5. O atmosfera mai relaxanta si localnici mai zambitori, veseli ca au scapat de gloata.

Totusi, sunt si cateva dezavantaje, cum ar fi vremea capricioasa sau un program mai scurt de vizitare la anumite muzee/obiective, dar eu am avut noroc de fiecare data si a decurs totul perfect in vacantele mele tarzii din Barcelona si Coasta Amalfi, din luna octombrie.

mare_plaja

 

One thought on “Vacanta in plin sezon sau in extrasezon?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s