Prima vacanta cu Zaira in afara tarii

Visez la vacanta asta inca de cand eram insarcinata πŸ˜… Serios! Am fost insarcinata in perioada pandemiei si nu am calatorit deloc in afara tarii, un mare minus pentru starea mea generala de bine.

Asa ca abia asteptam sa plecam undeva cu Zaira. Ce-i drept, nu prea ne-am grabit, tinand cont ca am plecat cu ea in afara tarii abia dupa ce a facut doi ani, dar ne-am dorit cumva sa fie si constienta de noutati, de plimbarea cu avionul, de locurile frumoase vazute.

Iar la inceput de ianuarie am hotarat sa plecam pe 1 aprilie la Nisa in formula completa. Am ales Nisa din doua motive: vremea si multitudinea de obiective din jur. Noi am fost in 2022 in Marsilia si ne-a placut mult, deci ne asteptam sa fie o zona la fel de frumoasa.

Cum vacantele alaturi de copii sunt cam imprevizibile, asa ni s-a intamplat si noua. Zaira a fost racita cam toata luna martie. Culmea, si-a revenit inainte sa plecam cu cateva zile. Am primit acordul pediatrei sa plecam in vacanta. Daaaar, peste noi a venit saltul mental de la 2 ani si 5 luni. Ceva rau! Probabil unul dintre cele mai grele pe care le-am intalnit pana acum. Si bineinteles ca s-a manifestat in toata splendoarea lui in acele 3 zile de vacanta.

Cu toate astea, Zaira s-a simtit foarte bine, mai ales ca l-a avut alaturi si pe Camil, prietenul ei.

Fiind o vacanta pentru copii, si itinerariul l-am gandit cumva special pentru ei, dar cu locuri frumoase si pentru noi.

Am ajuns sambata dimineata in Nisa, la 8. La 9 eram deja la cazare. La fel ca in precedentele noastre vacanta, si de data asta am inchiriat un apartament prin Airbnb pentru cazare. Gazda a fost foarte intelegatoare si ne-a primit la cazare dis de dimineata, de fapt ne-a dat detaliile de acces, pentru ca am avut cheia lasata intr-un lockbox.

Aici cazarea noastra. Foarte bine pozitionata, la 10 minute de gara centrala, la 10 minute de plaja, la 2 minute de statia de tramvai de la aeroport. Mall langa, supermarket langa, a fost foarte ok.

Prima zi – am dedicat-o orasului Nisa, unde ne-am si cazat

Am vazut: Castle Hill, Bellanda Tower, Promenade des Anglais, Vielle Ville,Β Place Massena, Quartier de Port. Plimbari pe jos peste tot, am descoperit orasul la pas. Am mers in jur de 15 km. Destul de mult cu un copil dupa noi, dar am avut noroc de caruciorul Joolz Aer+, super usor de manevrat, doar 6 kg, pliere intr-o secunda cu o singura mana…ce sa mai, viiis! Si incape ca bagaj de mana in avion. Gasiti aici caruciorul minune.

A doua zi  – Nisa si Antibes

Ne-am propus sa mergem la Parcul Phoenix, un mix intre gradina botanica si gradina zoologica. Stiam ca e cumva la capatul Promenadei, care are vreo 7 km lungime. Eh, noi de acasa am mers pe jos vreo 5 km. Destul de mult cu doi copii dupa noi. I-a luat somnul, foamea. Ne-am mai oprit la o cafea. Dar vremea a fost minunata si ne-am bucurat de soarele de pe Coasta de Azur. Am platit 6 euro la intrarea in parc per adult. Copiii pana la 12 ani au gratuit.

Foarte dragut in parc, eu m-am bucurat sa vad pasarile flamingo, Zaira a fost impresionata de pauni si de cactusii mari.

In apropierea parcului se afla statia de tren Saint-Augustin, de unde am luat trenul catre Antibes, unde ne-am plimbat in zona portului, am mancat inghetata si am explorat oraselul la pas. Mi-a placut, cochet, ingrijit. Distantele intre Nisa si orasele de langa sunt mici, in jur de 15-30 minute, iar pretul per bilet este cam 5-10 euro dus.

A treia zi – Antibes si Cannes

Am mers din nou in Antibes, doar pt a vizita Marineland, cel mai mare parc acvatic din Europa. Pretul unui bilet per adult este de 40 euro. Copiii sub 3 ani au intrarea gratuita. Pfiu, ce bine 😊)

Spectaculos pentru copii, frumos si pentru adulti. Noi am mai fost la Aquarium in Barcelona si Lisabona, nu stiu sa fac un top. Dar, cu siguranta, aici la Marineland, am vazut animale marine pe care nu le-am vazut in alta parte: foci, orci. Sa fiti atenti cand vizitati pentru a nimeri fix la show-urile pregatite intr-un anumit interval. De exemplu, noi am prins show-ul focilor si al orcilor, ambele foarte frumoase.

Sunt si restaurante in interiorul parcului, am si mancat aici, iar apoi am mers la statia de tren Gare de Biot de unde am luat tren catre Cannes.

Acum sa fiu sincera, Cannes mi-a placut cel mai putin din ceea ce am vazut. Poate ca si in mintea mea asteptarile pt Cannes erau mari. Dar nu m-a impresionat. L-am cutreierat la pas, am mancat si apoi ne-am intors in Nisa.

Cam asta am facut noi in cele 3 zile pe Coasta de Azur. Am mers in fiecare zi cate 15 km pe jos, am vazut 3 orase si am mancat multa inghetata.

Iar despre costuri am povestit AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s