Cat costa 3 zile pe Coasta de Azur?

Inainte sa decidem la o noua vacanta pe Coasta de Azur, stiam de anul trecut din vacanta din Marsilia cam care sunt preturile si care ar fi bugetul pentru 3 zile petrecute in Franta. Am scris despre cheltuielile din Marsilia aici.

Doar ca acum au mai crescut putin cheltuielile, tinand cont ca a fost vorba de o vacanta in trei, si cu Zaira.

Cazarea a fost un apartament cu 3 camere. Noi am fost 5 adulti si 2 copii. A costat 4500 lei tot apartamentul, adica noi de cuplu am dat 1800 lei pt 3 nopti. Asta a fost cazarea.

De la doi ani in sus, copiii platesc bilet intreg. Cel putin asa a fost cu Wizz Air, asa ca am platit bilet si pt Zaira, plus loc pe scaun. Pentru 3 bilete adulti + loc ales + 1 bagaj mana in plus = 1800 lei.

Pe biletele de tren am dat in cele 3 zile 57 euro, plus o amenda de 56 euro. Adica 113 euro.

Sa va zic despre amenda 😀 Am intrat in trenul gresit. Intr-un TGV, in loc de trenul normal la care aveam noi bilete. Pe tabela aia cu orarul trenurilor scria ca trenul nostru ajunge la si 41. A ajuns un tren la si 41 si am intrat in el. O doamna disperata tipa la noi sa coboram: “Sunteti in trenul gresit. Controlorii sunt foarte duri, nu aveti voie in trenul asta”. Pana sa ne dezmeticim, trenul oricum a plecat. Asa ca au venit controlorii. Si au inceput cu un discurs plin de prejudecati: “Acest tren este pentru inalta societate. Voi nu aveti ce cauta aici. Nu este pentru oricine. Biletele pe care le aveti voi costa 5 euro. Stiti cat costa un bilet in trenul asta? 70 euro”.

Erau foarte agresivi in discurs. Am ales sa duc eu discutia si sa fiu calma. I-am intrebat care e solutia? Ce putem face? Am gresit trenul si ne-au zis deja ca nu ne pot jos la urmatoarea statia pentru ca oricum e ultima.

Controlor: “Trebuie sa platiti, nu aveti voie aici. Nu e pentru voi”.

Eu: “Am inteles. Spuneti-ne cat trebuie sa platim si platim”.

Controlor: “Pentru ca sunteti turisti, platiti doar jumatate din pretul biletului, adica 35 euro per adult”.

Am zis ok, platesc eu cu cardul pentru toata lumea. Si au fost foarte uimiti ca platesc cu cardul. Chiar nu inteleg ce parere aveau despre noi si de ce au fost atat de agresivi. Cert e ca noi eram 5 adulti, dar cumva ne-au socotit 4 si pana la urma a venit sa platim 28 euro de adult per bilet. Deci, daca mergeti in Franta, nu gresiti trenul, nu urcati in TGV daca nu aveti bilet de TGV.

Am mancat mic dejun, pranz si cina la restaurant. Iar in cele 3 zile am cheltuit pe mancare in jur de 290 euro.

Pe biletele la Zoo si la parcul acvatic Marineland am dat 88 euro.

Cazare + bilete avion + transport + mancare = 1250 euro pentru 3 zile pe Coasta de Azur pentru toti 3.

Nu stiu daca e mult sau putin, cert e ca noi ne-am simtit bine, ne-am bucurat de zilele insorite si de locuri frumoase.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s