Ce sa faci timp de 10 ore in Madrid?

In Madrid am mai fost in 2010 timp de doua luni si am scris despre experienta mea de baby sitter aici, insa acum am revenit doar pentru 10 ore si am simtit ca am facut foarte multe chestii, asta datorita gazdei si primirii extraordinare pe care am avut-o.

Desi pe fuga, in Madrid parca am fost cea mai relaxata. A disparut grija transportului, a orelor, a necunoscutului, totul e mai simplu cand esti asteptat la aeroport si plimbat prin cele mai frumoase locuri, cu toate indicatiile si explicatiile la pachet.

Am reusit astfel sa bifam in 10 ore unele dintre cele mai importante obiective turistice, de parca am fi stat timp de 3 zile:

1. Gara Atocha – cea mai mare gara din Madrid, dar si locul in care s-au intamplat atentatele din 2004, unde au murit 192 de persoane. Am vazut monumentul dedicat lor si am vizitat si mini gradina botanica din mijlocul garii. E nebunie acolo, un trafic foarte mare tot timpul, trebuie sa stai bine cu orientarea

madrid-atocha-train-station

2. Puerta del Sol – punctul zero din Madrid. Cea mai aglomerata zona a orasului, locul in care se tin concerte, au loc manifestatii si este de asemenea o intersectie importanta, care face legatura intre bulevarde mari. Un fel de Piata Constitutiei din Bucuresti.

3. El Oso y El Madrono – mai precis simbolul Madridului, care este un urs catarat pe un copac. Situata in zona Puerta del Sol, statuia cantareste 22 de tone, este facuta din bronz si are inaltimea de 4 metri.

el-oso-madrid-symbol

4. Plaza Mayor – o piateta din Madrid, unde am avut norocul sa vedem si o parada cu soldati pe cai si trasuri. Am vizitat-o chiar in ziua in care orasul sarbatorea “dia sin coches”, adica ziua fara masini. De asta au fost inchise mai multe strazi principale pe care s-au perindat caii si calaretii 

plaza-mayor-spain-madrid

5. Gran Via – strada cu magazine faimoase. Bani sa ai 

6. Muzeul Prado – woow, nu am intrat pentru ca nu am fi avut cand, coada era imensa. Inteleg de ce e pe primul loc in top attractions pe Trip Advisor. Acum l-am vazut pe dinafara, data viitoare cu siguranta vom intra sa admiram lucrarilor marilor pictori precum Goya si Rembrandt.

7. Retiro Park – mi-a placut de prima data cand am fost, in 2010, iar acum am tinut mortis sa-l revad. Ingrijit, lac intretinut si privelisti frumoase.

el-retiro-park-madrid-spain

8. Royal Palace of Madrid – palatul era inchis pentru parada cu soldati, dar l-am admirat de afara.

9. Mercado San Miguel – pfffiu, locul ideal pentru gurmanzi. Un fel de piata, dar din 2016, moderna si plina de bunatati care mai de care mai apetisante.

10. Caixa Forum – un centru cultural, unde am dat de un perete verde foarte tare, realizat de francezul Patrick Blanc. Peretele viu colorat e de fapt atractia principala.

green-wall_madrid_caixa-forum

11. Catedral de Sta Maria la Real de la Almudena – biserica principala catolica din Madrid. E impresionanta si impunatoare.

12. Plaza de Espana – o alta zona plina de turisti, monumente si cladiri inalte.

13. San Jeromino el Real – o biserica catolica din secolul 16.

14. Puerta de Alcala – privita ca primul arc de triumf din Europa, fiind construita in 1778, adica inaintea Arcului de Triumf din Paris (1836).

15. Gourmet Experience – un fel de mall, dar cu o terasa minunata de unde poti vedea orasul de la inaltime.

Pe langa asta, ne-am oprit si in patru locuri pentru bere, suc, o gustare si o cafea.

food-drink-spain-madrid-traditional

Inca nu-mi vine sa cred ca doar in 10 ore am reusit sa bifam unele dintre cele mai importante atractii din Madrid si totodata sa luam pulsul orasului. Dar am mers foarte mult pe jos, probabil peste 15 kilometri.

Ce inseamna sa ai omul potrivit langa tine. Multumesc, Alice si Raul!  

madrid-trip-1-day

5 thoughts on “Ce sa faci timp de 10 ore in Madrid?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s