Algarve sau Paradisul din Portugalia

De cativa ani aveam pe wishlist-ul meu Portugalia si cum nu mai suporta amanare o vacanta in tara lui Magellan, am bifat-o in septembrie 2016.

Am ales zboruri combinate, nu directe, din cauza ca erau mult prea scumpe. Am zburat din Bucuresti pana in Bruxelles si de acolo pana in Faro, singurul oras cu aeroport din regiunea Algarve.

Drumul de la aeroportul din Faro pana in oras costa 2 euro cu autobuzul si dureaza cam 10 minute.  Odata ajunsi in oras, am mers in cautarea unei biserici, Igreja do Carmo, care contine Capela dos Ossos. Eu cum ma documentez inainte sa aterizez intr-un loc nou, voiam neaparat sa vad capela facuta din oasele si craniile a peste 1200 de calugari, construita in 1816. E un loc ciudat, dar merita vazut. Intrarea este 2 euro.

capela-dos-ossos_faro_algarve_bones-chapel

igreja-do-carmo_bones-chapel_faro

Am mai hoinarit pe strazile din Faro, am dat iama in bucataria portugheza si apoi catre Portimao, orasul in care am avut cazare. Am facut o ora jumatate cu trenul si am dat 6 euro pe bilet. E un drum de 30 de minute cu masina, dar trenul merge mai incet si are o gramada de statii  Regretul acestei vacante a fost ca nu am inchiriat masina. Am fi salvat foarte mult timp si am fi vazut mult mai multe.

faro_streets_graffiti.jpg

faro streets_travel.jpg

Cazarea din Portimao ne-a dat batai de cap. Am gasit-o dupa vreo 3 ore de orbecait pe stradute si primit indicatii gresite de la localnici. Am stat intr-un apartament cu doua camere, luat evident de pe airbnb. Cazarea pe 3 nopti a costat 700 de lei. Adica 350 de lei de cuplu. Foarte ok pretul.

Plajele sunt minunate. Privelistea te lasa fara cuvinte. Desi am facut sute de poze, nu cred ca exprima exact atmosfera de libertate de acolo. Iar apa Oceanului Atlantic, desi destul de agitata, a fost numai buna de scaldat si jucat, cu toate ca la primul impact era destul de rece.

praia-da-rocha_portimao

playing_water_atlantic-ocean_portugal

algarve_beaches_portimao

Casa a fost la distanta de 5 minute de mers pe jos pana la plaja Praia Da Rocha.

algarve-beaches_portimaoDesi ne-am fi dorit sa vizitam si alte orase de langa, precum Albufeira, Lagos, Sagres si altele, n-am reusit din cauza ca am fi facut foarte mult cu autobuzul sau trenul si pierdeam timpul pe drum.

Am hotarat sa ramanem sa ne bucuram de plaja din Portimao, de soare si de locul care ne era la indemana. E ca un labirint, te strecori printre stanci, admiri apa si puterea ei, iar in 10 minute vine fluxul si iti dai seama ca nu mai poti trece pe unde ai pasit mai devreme.

praia-da-rocha_algarve_portimao

algarve_praia-da-rocha_from-above

algarve_beaches_portimao_portugal

De fiecare data cand plec dintr-un loc care imi place si cu care rezonez, fac o promisiune ca ma voi intoarce. Asa s-a intamplat si de data asta, dar cu siguranta vom inchiria masina.

the-hat-wanderer-blog-travel

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Algarve sau Paradisul din Portugalia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s