Trei zile in Rasnov: ce sa vezi pe langa oras

Nu stiu cum a fost pentru voi in #autoizolare, dar eu am suferit. Am suferit dupa natura si am simtit lipsa familiei, prietenilor si libertatea de miscare.

Asa ca atunci cand s-a impus “starea de alerta” si am avut liber la drumetii, am si plecat spre munte.

Vreme buna n-am avut, ci a plouat zilnic, mult si pe reprize, dar cu toate astea ne-am bucurat de aer curat, de natura si de cateva drumetii in Rasnov si pe langa oras.

Ne-am luat cazare prin aribnb, intr-o casuta ideala pentru 3-4 cupluri; noi am fost doar 4 persoane, deci am avut mult spatiu. Recomand cazarea, pe care o gasiti aici.

De miercuri pana sambata am stat la munte si chiar am simtit ca ne-a ajuns sederea si ne-a incarcat, cu toate ca eu am muncit si nu am fost deconectata total.

Ce poti sa faci daca esti cazat la Rasnov si ce sa vizitezi:

  1. Cetatea Rasnov – una dintre cele mai bine pastrate cetati din Transilvania, a carei constructii a inceput in 1211. Cand am fost noi era in reconstructie, dar tot am putut sa o vedem din curte si sa ne bucuram de drumul de 15 minute pe jos pana la cetate, printre copaci.
  2. Dino Park – cel mai mare parc de dinozauri din Sud-Estul Europei. Pretul biletului de intrare este 28 lei pentru adulti si 23 lei pentru copii mai mari de 3 ani. A fost super draguta plimbarea de aproape doua ore prin parc. E mare si sunt multi dinozauri reprodusi in marimea lor naturala.
  3. Lacul de Smarald din Racos – o minunatie de loc, ascuns de ochii curiosilor undeva pe camp. Numele lacului vine de la nuanta apei. E linistit, e perfect pentru poze, e inca sub radarul turistilor.

4.Β Poiana Brasov – la doar 30 min distanta de Rasnov, poti trage o fuga si pana in Poiana, unde sa te relaxezi la o terasa.

5. Vulcanul din Racos – un vulcan care cica se aseamana cu Etna. Te simti ca pe luna πŸ™‚ Am mai avut senzatia asta cand am vizitat Vulcanul Timanfaya din Lanzarote. E locul perfect pentru o drumetie si pentru poze cu privelisti diferite.

Cam atat am facut noi la munte πŸ™‚ Si a fost de ajuns. Recomand oricand o plimbare prin tara, sa descoperim locuri noi si sa ne bucuram de maretia naturii.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s