Cat costa o vacanta in Lanzarote, Insulele Canare, pentru doua persoane?

Deja cu vacanta pregatita de vreo luna si ceva, am inceput sa mai spun prietenilor ca plecam in #Lanzarote, iar reactiile lor au fost “Undeee?” 🤨

Da, Insulele Canare nu inseamna numai Tenerife, ci ofera o gama larga de posibile vacante pe diferite insule, unele mai faimoase, altele mai putin. Cele sapte insule ce apartin de Insulele Canare sunt: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, La Gomera, El Hierro si Lanzarote.

Eu am tinut mortis sa ajungem in Lanzarote. Aveam insula asta de vreo 3 ani pe wishlist. Asa ca 20-24 iunie 2018 a fost perioada in care visul s-a indeplinit.

Zboruri directe nu sunt, dar stiam ca sunt legaturi din Bruxelles, Berlin, Milano la preturi ok. Si, uite asa cu ochii pe Ryanair, am cumparat bilete spre Lanzarote din Berlin cu 12 euro. Am scris despre asta aici.

Tare mult imi doream sa dau si pe biletele din Bucuresti spre Berlin tot cam atat, dar de unde..nu inteleg ce s-a intamplat in acea perioada, 20-24 iunie, ca preturile urcau pe zi ce trecea. Pana cand am vazut ca nu exista sanse de scadere si le-am cumparat. Am dat pe doua bilete Bucuresti-Berlin dus-intors 1200 lei. Foarte mult pentru Berlin. De cinci ori mai mult decat biletele dus-intors Berlin-Lanzarote. Aaaah 😰

Cand vine vorba de cazare, prima mea optiune este airbnb-ul, asa ca si pentru Lanzarote am luat o casa, un fel de studio cu un pat dublu si canapea extensibila, pe care am dat pe 4 nopti 580 lei. Asta este studioul in care am stat. O zona linistita din Costa Teguise, plina de case si palmieri. Sa va arat si o poza cu mine din fata portii 😄

lanzarote streets

Evident ca am vrut sa vad cat mai mult din insula, sa o cutreier cam dintr-un capat in altul, iar pentru asta am inchiriat masina de la https://www.pluscar-lanzarote.com/, o Mazda 2 din 2017. Nu am lasat depozit, am luat-o direct de la aeroport si am lasat-o tot acolo, iar pe 4 zile am dat 380 lei cu asigurare full. Iar benzina am bagat pe toata perioada de 30 euro.

Buun, dupa ce am rezolvat cu biletele, cazarea si masina, trecem la partea “ce vedem si ce vizitam”. Iar pe primul loc o sa trec plimbarea cu submarinul pentru faptul ca a fost inedita. O plimbare costa 50 euro si se rezerva din timp pe site-ul lor http://www.submarinesafaris.com/.

Dupa plimbarea sub apa, urmeaza turul cu autobuzul pe vulcanul Timanfaya, unde am simtit ca am aterizat pe alta planeta. Bilet 8 euro de persoana. Turul dureaza cam 40 minute.

Am mai luat un bilet 3 in 1 de 21 euro cu care am vizitat  3 obiective turistice: Jardin de Cactus, Jameos de Agua si Cueva de los Verdes.

Plus inca un bilet de 10 euro persoana pentru Casa Museo Cesar Manrique.

Recapitulam 

Bilete avion – 300 euro ✅

Cazare – 124 euro ✅

Masina – 81 euro inchiriere + 30 euro benzina – 111 euro ✅

Submarin – 100 euro ✅

Intrari muzee – 80 euro ✅

Total doua persoane: 715 euro ✅

Bineinteles, bagam si cheltuiala pe mancare, cred ca in jur de 350 euro. Mancarea nu e ieftina, asta pentru ca pe insula nu exista agricultura deloc, totul este importat. Am dat intre 35-50 euro pe o masa pentru doua persoane.  Totalul total a fost un pic peste 1000 euro, dar insula a meritat din plin cheltuiala 🏝

View this post on Instagram

Acea liniste… 👫

A post shared by Diana Nistor (@dianansr) on

4 thoughts on “Cat costa o vacanta in Lanzarote, Insulele Canare, pentru doua persoane?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s