Ma intorc la Iasi pentru o cauza nobila

Din copilaria mea minunata, am cateva amintiri care vor dainui pentru totdeauna. Cum parintii mei se trezeau la 5 dimineata, plecau la munca la 40 km distanta cu autobuzul si seara ajungeau la ora 18 la bunici, unde eram eu si repetam tabla inmultirii, le aratam compunerea la romana si vorbeam despre cartea imprumutata de la biblioteca. Anii au trecut si timp de 10 ani mi-au platit chirii: la Galati, la Iasi si la Bucuresti. Totul pentru educatia mea si pentru dezvoltarea mea ca om. Sprijinul lor e necontenit si oricat le-as multumi eu, nu as avea cum sa-i rasplatesc vreodata pentru nenumaratele sacrificii. Eu sunt un caz fericit, parintii mei au facut imposibilul si au stiut ca educatia este cea mai importanta “arma” pentru viitorul meu. Dar nu toti copiii sunt norocosi, de asta trebuie sa intervenim noi, cei care stim cat inseamna educatia.

Educatia este cea care ma aduce din nou la Iasi si deja nu mai e un secret faptul ca orice prilej de a reveni in Iasi inseamna pentru mine o mare bucurie. Revederea locurilor dragi, o vizita pana la apartamentul din Copou unde am locuit 3 ani, intalnirile cu prietenii mei dragi, care au tinut locul familiei in timpul facultatii + starea aia de liniste pe care ti-o ofera orasul.

Pe 23 aprilie ajung in orasul meu de suflet, iar entuziasmul meu e dublat, asta pentru ca merg sa alerg la Semimaraton si stiu ca voi ajuta la educarea unor copii extraordinari din mediul rural, dar care n-au avut sansa de a se naste intr-o familie instarita.

Invitatia a venit din partea Rotary Club Copou, unde am avut surpriza sa vad ca printre  membri se afla si proful meu din facultate, Alexandru Condurache. Lumea e mica si eu ma invart in ea.

M-am implicat pentru ca totul este foarte transparent, pe site-ul https://semimaratoniasi.ro/ sunt trecute toate detaliile, toate cauzele nobile catre care merg banii si multe altele. Tot ce vrei sa stii se afla pe site. Taxele de inscriere sunt intre 30 si 90 de lei, in functie de traseul ales si de perioada de inscriere. Oricum e o suma modica, copilasii merita mult mai mult.

Semimaraton+poza

Am un gol in stomac cand ma gandesc ca multi copii isi doresc sa mearga la scoala, dar n-au posibilitate. Si pentru multi dintre noi pare ceva atat de firesc, dar pentru unii e imposibil. Chiar vreau sa ne implicam cat mai multi si sa alergam pentru o cauza nobila, mai ales ca miscarea e buna oricand. Se intampla pe 23 aprilie, cand soarele o sa fie din ce in ce mai prietenos cu noi, asa ca scuzele nu prea isi gasesc locul.

Sper sa ma intalnesc cu multi prieteni din Iasi pe pista de alergare si sa scoatem limba de oboseala la sfarsitul cursei, dar interiorul nostru sa zambeasca de atata fericire.

Prieteni din Iasi, Suceava, Botosani, Galati, Bacau, Chisinau, Vaslui si Neamt, haideti sa facem o fapta buna pentru viitorul unor copii inteligenti, mai putin norocosi.

Dati si voi going la event!

Organizatori: Clubul Rotary Iasi Copou,Primaria Municipiului Iasi si Inspectoratul Scolar Judetean

Sponsori:

Gold –  United Business Center, Digi, Ciuc Radler Natur, Palas, Digi Mobil

Silver –  Fitbit,  Mira Export, Econt, Newton

Bronz –  BMW,  Eurotex Company, Arcadia

Parteneri: Apa Vital, Mobilis, Cafeneaua noastra, Polirom Packaging, Coca Cola, Isostar

Parteneri media: Digi 24, PRO FM, Ziarul de Iasi, IasiFun şi Wink, Clubul Fotografilor, Încotro, Radio Iasi

Parteneri Caritabili: Rotary Iasi, Rotary Iasi 200, Rotary Iasi Curtea Domneasca

Partneri Institutionali: Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, I.S.U.J Iasi, Aeroportul Iasi.

Foto credit: “Rapa galbena” by Andrei Cucu

 

 

One thought on “Ma intorc la Iasi pentru o cauza nobila

Leave a comment