Anul 2022 a pornit pt mine cu cea mai buna decizie luata: sa incep sedintele de epilare definitiva.
Bineinteles, ca orice femeie care se respecta, imi place sa am grija de mine, iar timpul dedicat epilarii de-a lungul anilor a fost unul mare; ca sa nu mai zic de costuri. Sa te epilezi de doua ori pe luna pe tot corpul multi ani inseamna timp si bani pierduti.
Asa ca am decis sa merg la epilare definitiva la Julles, unde am descoperit-o pe Iulia, o persoana care face sedintele de epilare sa fie terapeutice. Discutam foarte mult despre orice, ma informeaza cu privire la proceduri, imi da toate detaliile. Si pentru ca eu am avut multe intrebari sa-i pun, le-am transformat intr-un interviu pe blog pentru a da mai departe din informatiile primite. Sunt raspunsuri venite din partea unui profesionist, cu multi ani de experienta in domeniu, care stie ce face si cum sa respecte un client in functie de nevoile fiecaruia.

- De la ce varsta poti incepe sedintele de epilare definitiva si cui i se adreseaza acest gen de tratament?
Varsta in sine nu vine la pachet cu vreo contraindicatie. Cea mai tanara clienta care a urmat tratamentul de epilare definitiva a avut 9 ani, iar la polul opus este o doamna de 70 de ani. Nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu sa iei in considerare inceperea tratamentului.
In schimb, sunt alte aspecte la care trebuie sa fim atenti, pentru a fi siguri de eficienta tratamentului. Pentru ca procesul de epilare definitiva consta in incalzirea pigmentului negru din firul de par, acest tip de tratament se recomanda persoanelor care au fire de par satene sau negre. Firele albe sau blonde nu contin melanina si nu pot fi βvazuteβ si incalzite de aparat.
- De cate sedinte minime ai nevoie pentru un rezultat optim? Cum se calculeaza numarul de sedinte necesare?
Numarul de sedinte recomandate poate diferi in functie de clinica. Din propria experienta, in cadrul fiecarei sedinte, inclusiv in cele de intretinere, se va distruge o parte din parul de care vrem sa scapam. De aceea, eu recomand un numar de 10 sedinte, care se desfasoara pe parcursul a doi ani.
- Poti face sedinte de epilare definitiva daca esti insarcinata?
Nu exista studii facute pe femeile insarcinate care au urmat tratamentul de epilare definitiva. Tratamentul de epilare cu laser este sigur si nu are niciun risc asupra pielii sau a corpului. Dar femeile insarcinate sunt o categorie deosebita, asa ca este mai bine sa asteptam pana dupa nastere (nu exista contraindicatii in perioada de alaptare).
- Cand nu poti face epilare definitiva?
Sunt doua situatii in care recomandam amanarea sedintelor de epilare definitiva. Prima este legata de metodele de epilare folosite inainte de inceperea tratamentului. Pentru ca radacina este tinta acestui tratament, nu vom incepe sedintele daca au trecut sub 2 saptamani de cand firele de par au fost smulse, fie ca vorbim de epilare cu ceara, cu penseta sau cu epilatorul electric.
A doua situatie este legata de expunerea la soare: evitam tratamentul daca te-ai bronzat recent, fie prin expunerea la soare, fie mergand la solar. Acest lucru este important pentru a evita aparitia reactiilor adverse.

- Ce tip de laser folosesti la Julles si cat de eficient este?
La Julles folosim aparatul Cynosure Elite +, care contine doua tipuri de laser: Alexandrite si Nd:YAG.
Laserul Alexandrite este folosit pentru a realiza epilarea definitiva in cazul persoanelor cu pielea deschisa, aici fiind incluse persoanele blonde, satene si brunete. Este un tip de laser potrivit pentru majoritatea persoanelor din tara noastra, avand in vedere ca poate trata toate tipurile de fire de par: negre si groase, dar si mai subtiri si mai depigmentate.
Avantajele laserului Alexandrite, in comparatie cu laserele dioda sau aparatele IPL, sunt multiple. In primul rand, tratamentul este suportat mai usor de client, datorita sistemului separat de racire a pielii Cryo 6, care produce un jet de aer rece si amorteste usor zona tratata.
Un alt avantaj este ca poate acoperi cu precizie si in totalitate zone mai delicate, cum ar fi mustata, zona inghinala interioara si zona interfesiera, lucru mai dificil de realizat cu aparatele dioda. De asemenea, este foarte apreciat si faptul ca aparatul nu vine in contact cu pielea si ca nu se foloseste gel.
Laserul Nd:YAG este folosit pentru a realiza epilarea definitiva in cazul persoanelor cu piele mai inchisa la culoare.
- De ce recomanzi epilarea definitiva?
Pentru ca parul nedorit ne afecteaza intr-o mare masura increderea in noi. In acest sens, epilarea definitiva este un tratament care iti imbunatateste perceptia despre propria persoana.
De asemenea, in afara considerentelor estetice, tratamentul este indicat si in cazul anumitor afectiuni, cum ar fi hirsutismul (aparitia parului gros de pe zona fetei), foliculita, fire de par sub piele, infectii si alte iritatii cauzate de epilatul clasic.
- Este un procedeu dureros?
In majoritatea cazurilor, tratamentul este suportat usor, datorita sistemului de racire. Acesta consta intr-un jet de aer care raceste in permanenta pielea, eliminand disconfortul resimtit in urma incalzirii puternice a pielii. In timpul sedintei e normal sa se simta ceva asemanator intepaturilor, senzatie pe care americanii o descriu ca o pleznitura cu un elastic pe piele.
Intensitatea ei depinde de grosimea si pigmentul parului, de culoarea pielii, de zona tratata, dar si de setarile folosite, deci variaza de la sedinta la sedinta.
Cand lucram pe zone mai sensibile, tratamentul se face cu pauze mai dese, astfel incat dispare senzatia de intepatura, care dureaza oricum o fractiune de secunda.
- Au aparut numeroase saloane care ofera epilare definitiva. Am vazut in mall, in saloane de cartier. Functioneaza sedintele in astfel de locuri care nu sunt dedicate doar epilarii definitive?
In epilarea definitiva, ca in oricare alt domeniu, exista tehnologie de top si tehnologie mai ieftina. Cu cat este mai mare este investitia in aparatura si in procesul de invatare, cu atat mai rapide vor fi rezultatele.
Multe cliente ne spun ca au facut in diverse saloane 5-10 sedinte si erau multumite de rezultate. Dar cand au facut o pauza, parul a reaparut aproape in totalitate. Acest lucru nu este normal si nu se intampla cu aparatura performanta.
- Putem merge la plaja dupa epilarea definitiva?
Contraindicatia legata de expunerea la soare este foarte importanta. Laserul va incalzi pigmentul de culoare neagra prezent in pielea bronzata si poate provoca hiperpigmentari ale pielii sau chiar arsuri. Asa ca, o clienta care doreste sa continue tratamentul nu va merge la plaja pe durata sedintelor sau, daca merge, va folosi o crema cu factor de protectie 50. Aceasta trebuie aplicata intr-o cantitate corecta si reaplicata la 2 ore.
In cazul persoanelor care doresc sa se bronzeze, tratamentul se intrerupe in acesta perioada, iar ele se pot expune la soare la cateva zile dupa ultima sedinta.
- De ce exista un timp de asteptare intre sedinte de 4-6 saptamani?
Pentru o zona cum este axila, vom programa sedintele la un interval minim de 6 saptamani pentru ca:
- dureaza 3 saptamani pana cand firele de par tratate sunt impinse la exterior si eliminate,
- urmeaza o saptamana in care nu cresc fire de par
- si inca 2 saptamani in care apar urmatoarele fire.
Pentru zona fetei sedintele se programeaza la 4-5 saptamani, pentru corp (axila, brate, inghinal, abdomen) la 6-8 saptamani, iar pentru picioare la 8-10 saptamani.
Intervalele de mai sus sunt aproximative. Ele variaza in functie de zona tratata, de numarul de sedinte, de tipul de fir de par.
Cateva recomandari de care trebuie sa tii cont inainte de epilarea definitiva:
- Nu te expune la soare si nu merge la solar cu 4 saptamani inainte de sedinta.
- Ia o pauza de o saptamana de la cremele autobronzante. Pigmentul prezent in aceste creme poate fi incalzit de lumina emisa de laser si poate cauza iritatii ale pielii.
- Nu mai smulge parul cu 2 saptamani inaintea primei sedinte. Daca te deranjeaza firele de par, poti folosi pana la sedinta lama de ras, un aparat de tuns sau crema depilatoare.
- Anunta-ne daca urmezi un anumit tratament medicamentos sau folosesti produse cu acizi sau substante fotosensibilizante pe zona fetei.
- Demachiaza bine fata inaintea sedintei pe aceasta zona. Este un pas foarte important, din acelasi motiv ca si la cremele autobronzante.
Urmariti-le conturile de social media, unde veti gasi multa creativitate si postari utile π
Cont Insta aici si cont Facebook aici.