Cat costa o vacanta de 3 zile in Marsilia?

V-am povestit intr-un articol precedent despre prima noastra vacanta de cuplu de cand am devenit parinti (detalii aici), iar acum as vrea sa detaliez despre buget.

Bugetul este mereu o parte foarte interesanta pt cititori, mai ales ca vacantele in afara par a fi foarte scumpe, dar tine totul de organizare si de putina experienta pentru a nu scoate prea multi bani din buzunar.

Am invatat de-a lungul timpului la ce sa fiu atenta, cand sa plecam, cand sa iau biletele de avion, cum sa cautam cazare.

Noi optam aproape mereu pentru cazare luata prin airbnb, adica un apartment sau un studio; in felul acesta ne simtim ca localnicii si avem mai mult spatiu.

Cazarea pentru cele 3 nopti in Marsilia a fost intr-un bloc aproape de plaja, ne-am dorit sa vedem marea de la geam si sa fim aproape de faleza. Aici am stat noi. Si am dat 1450 lei pe cazare.

De asemenea, ne-am obisnuit sa inchiriem masina pt a fi cat mai mobili si activi. Ne place sa exploram regiunea, sa nu stam intr-un singur oras, sa nu asteptam dupa autobuze si trenuri. Asa ca am inchiriat masina de la Gold Car, un Fiat 500, am luat cu tot cu Super Relax Cover pt a nu lasa depozit si pt a avea o liniste totala in caz de vreun accident/incident. Am dat 900 lei pe masina si am bagat benzina de 110 lei.

Am zburat cu Ryanair. Un zbor scurt mi s-a parut. Am dat pe doua bilete dus-intors 900 lei, cu locuri alese si un bagaj de mana in plus.

Si evident bani pt mesele in oras. Am dat la un restaurant 90 de euro pt un pranz de doua persoane, la altul am dat 50 de euro. Depinde ce mananci si unde. Nu e mai scump decat alte orase europene prin care am mai fost pana acum, precum Barcelona, Roma, Madrid, Lisabona etc. De mentionat e ca portiile sunt foarte mari. Eu am lasat la fiecare masa in farfurie si m-au intrebat daca nu mi-a placut mancarea. Ba da, mi-a placut, dar foarte multa. Eu nu inteleg cum reusesc unele persoane sa manance starter, fel principal si desert. La mine nu incape atata mancare πŸ˜…

Bun, acum sa tragem linie si sa socotim cheltuielile pentru o vacanta in Marsilia de 3 nopti pt doua persoane.

Cazare: 1450 lei

Masina: 1110 lei

Bilete: 900 lei

Mancare: 2000 lei

Total: 5460 lei / 1100 euro

Bineinteles ca suma asta poate fi mai mica sau mai mare, in functie de stilul vostru de viata, de alegerile pe care le faceti πŸ™‚ Pentru noi a fost totul ok in bugetul asta, ne-am simtit foarte bine si ne-am bucurat de locuri frumoase 😍

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s