Prima vacanta de cuplu dupa ce am devenit parinti

Nu vreau sa sune cliseic, dar aveam mare nevoie de o vacanta doar noi doi, dupa o sarcina si o nastere in pandemie, plus un an jumate petrecut langa fetita noastra iubita. Parintii inteleg ce zic, chiar daca unii nu pot sta departe de copil, dupa cum mi-au scris mai multe mamici pe Instagram.

De ce fara copil?

  1. Avem cu cine sa o lasam. Parintii mei sunt foarte responsabili cu Zaira, iar ea ii adora. Am scris mai multe despre asta AICI.
  2. Inca este prea mica pentru a percepe cu adevarat o vacanta, are program de somn, noua ne place sa exploram, am fi fost putin limitati, dar abia asteptam sa mergem si cu ea 😊
  3. Aveam nevoie de un moment de respiro doar NOI DOI, intr-o alta tara, asa cum faceam cand nu era pandemie si cand eram mai liberi.

Si uite asa am dus fetita la bunici si noi ne-am luat zborul, la propriu, catre Franta.

De ce Franta?

Am optat pentru o tara apropiata, cu zbor scurt. In Italia am fost de cinci ori, am fi ales tot Spania, dar si in Spania am fost opt ori. Am zis ca e cazul sa mai schimbam tarile, sa descoperim si alte culturi. Si Franta a fost alegerea potrivita pentru noi, dorindu-ne un loc cu mare, cu munte, sa avem ce explora, sa fim pe coasta etc. Mai precis am mers pentru trei zile in Marsilia.

Dupa ce am aterizat si am iesit din aeroport mi-au dat lacrimile si i-am zis lui Tzumpy ca-mi vine sa plang de fericire ca in sfarsit suntem intr-o vacanta, noi doi, intr-o alta tara. Visez la asta de cand eram insarcinata si-mi doream sa plecam undeva, dar apoi ne-a fost teama din cauza COVID si uite asa am tot ramas blocati, fara curaj sa plecam din tara. Ba ca vine nasterea, ba ca e fetita prea mica, ba ca a aparut o noua forma de COVID, ba ca a inceput razboiul. Si mereu, mereu cate ceva care imi adancea teama de a pleca.

O sa revin cu un articol separat despre costuri, unde am stat cazati, de unde am luat masina si ce am vizitat.

Ce efect a avut vacanta asupra noastra?

  1. Ne-a deschis apetitul de a pleca mai des, cu tot cu Zaira,  vrem sa experimentam lucruri frumoase alaturi de ea
  2. Am constatat ca oamenii sunt relaxati, de parca nu exista COVID si razboi
  3. Ne-am dat seama inca o data ca nu trebuie sa uitam de relatia noastra chiar daca am devenit parinti. Nu trebuie sa ne neglijam
  4. Ni s-a intarit ideea ca viata noastra poate fi la fel ca inainte chiar daca acum suntem trei si suntem parinti.  

Aaa, si am ras cu Tzumpy ca acum am fost atenti la multe chestii de parinti. De exemplu, nu prea am vazut parculete de joaca pentru copii. Spre deloc. Cel putin prin cartierele prin care am umblat noi. Pe unele strazi, trotuarele erau extrem de inguste si nu ar fi incaput un carucior. La restaurante  ne uitam sa vedem daca au scaune de masa pentru copii. Deci daaa, parinti in toata regula, chiar daca am calatorit fara Zaira.

 Nu stiu daca urmatoarea vacanta va fi tot in doi sau vom merge in formula completa, dar va recomand sa aveti grija de relatia voastra si sa va dedicati timp 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s