Resita sau orasul premierelor 

Am observat ca retinem foarte usor amintirile care au legatura cu “prima data”..

Prima data cand am mers cu avionul, prima data cu elicopterul, prima plimbare cu submarinul, prima vacanta cu iubitul in afara tarii, primul sarut etc, etc.

Eh, ce vreau sa spun este ca weekend-ul petrecut la Resita a devenit de neuitat, asta pentru ca am avut parte de multe premiere:

  • Prima data in Resita, implicit prima data in Banat ✅
  • Prima data intr-un lan de lavanda ✅
  • Prima data la un muzeu de locomotive ✅
  • Prima data pe prima cale ferata din Romania ✅
  • Prima data la in rol de organizator, de blogger si cumva de “carmuitor” al celor 20 bloggeri/jurnalisti si fotografi prezenti ✅
  • Prima data pe ponton Valiug ✅

cof

Nu cred ca mi-as fi imaginat sau propus de una singura vreo vacanta la Resita, asta pentru ca nu stiam ce poate oferi locul. Insa trebuie sa multumesc echipei mele de la Neverland Place ca prin intermediul ei am ajuns in zona la evenimentul “Custom Resita”, organizat de noi, Neverland Place, si Primaria Municipiului Resita. Si evident ca primul gand a fost: cine ar fi crezut ca Resita e asa frumoasa si are atat de multe de oferit? 

Cum am fost umita de Dorohoi, asa s-a intamplat si cu Resita. Orasul este in dezvoltare, exista proiecte in desfasurare de promovare a zonei, a turismului, de iesire din zona industriala si de axare pe frumusetea naturii, de implicare a tinerilor si de pastrarea lor in zona prin diferite oportunitati. Tare, tare, tare 👏👏👏 Mai ales ca eu cred in evolutie, apreciez oamenii care se implica si iubesc natura.

picture in picture landscape
Photo: Alex Belciuganu

Totul a fost extrem de bine organizat, si nu spun asta in calitate de membru al echipei, ci in rolul de travel blogger. Am stiut ce vom vizita, iar daca vremea a intervenit in planurile noastre, imediat s-a gasit o solutie. Cert e ca in cele doua zile in Resita am colindat orasul, am descoperit zona si mai putin am stat pe loc, doar atunci cand am mancat sau cand ne-am bucurat de concertele de pe Platoului Golului si am facut adevarate sedinte foto printre scenografia minunata pusa la cale de baietii creativi din echipa.

De ce am numit articolul “Resita sau orasul premierelor din Romania”? 🤔

Pentru ca eu am avut parte de premiere in orasul asta neasteptat de ospitalier, dar si pentru faptul ca in Resita, de exemplu, s-a construit in 1926 prima locomotiva cu abur din Romania, cu numele „Regele Ferdinand”. Totodata, la Resita exista singurul, deci primul, Muzeu al Cineastului Amator cu peste 100 de tipuri de camere de filmat, iar unele chiar mai vechi de un secol.

In plus, Resita este un loc perfect pentru a iti lua cazare si a vizita imprejurimile, si aici ma refer la pontonul Valiug, unde poti petrece pana-n zori, asta daca nu ti-e prea frig si te hotarasti sa ramai in camera cum am facut eu (rusine sa-mi fie, doar am 29 de ani, nu 69 😂); poti merge pana la Oravita sa te plimbi pe cea mai veche cale ferata din Romania timp de doua ore si sa admiri peisajele idilice, poti sa mergi la Garana sau chiar si la cascada Bigar.

Dar pastram detalii pentru obiectivele turistice pentru un articol viitor! Acum v-am oferit aperitivul, felul principal urmeaza 😃

 

 

 

 

One thought on “Resita sau orasul premierelor 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s