Caminito del Rey, de la vis la realitate

Stiti cum spune vorba “ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea indeplini”. Eu chiar cred ca lucrurile se intampla asa cum ni le proiectam noi in minte.

Acum cativa ani am descoperit traseul Caminito del Rey din Andalusia, cotat unul dintre cele mai periculoase din lume. Mi-a placut la nebunie si am facut un articol despre el pe fostul meu blog. S-a lasat cu un telefon de la mama care mi-a spus suparata “Sper ca e doar un articol si ca nu o sa mergi niciodata acolo, mama”. Asta pentru ca traseul era neamenajat, intr-o stare precara, mai periculoasa, nu cum este acum totul aranjat si usor de parcurs. Ce-i drept, mie mi-ar fi placut sa fac traseul in starea aia, sa simt adrenalina, dar am ajuns pe  el dupa renovarea care s-a incheiat in 2015.

E tare frumos, sunt niste privelisti care te fac sa ramai atintit asupra lor cu privirea minute intregi. Situat cam la 100 metri inaltime, traseul a fost construit intre 1901 si 1905 pentru a facilita transportul materialelor necesare pentru cele doua hidrocentrale din zona.

Sunt o gramada de povesti despre Caminito del Rey, noi le-am aflat de la ghidul nostru, care ne-a zis ca Brigitte Bardot, Frank Sinatra, Robert de Niro si alti actori cunoscuti au fost acolo pentru filmari, iar Antonio Banderas s-a reintors chiar in ianuarie 2018 sa viziteze faimosul “drum al regelui”.

Important de stiut pentru o vizita la Caminito del Rey ✔

  1. Biletele se cumpara in avans de pe site-ul http://www.caminitodelrey.info/en/, cu ghid in engleza sau fara. Noi am mers cu ghid. Desi a fost super simpatic si am savurat povestile spuse de el, parca as fi vrut sa merg pe traseu in tihna, in propriul ritm, nu sa ma grabesc si sa tin pasul cu grupul. Luati biletul cu tot cu bilet de autobuz.
  2. Este recomandat ca traseul sa inceapa din intrarea de nord din Ardales, unde arata indicatorul ca trebuie sa mergeti 1.5 km pana la inceperea traseului. Chiar prima parte a drumului a fost palpitanta, am mers printr-un tunel intunecat 😃
  3. Biletul costa 18 euro cu ghid si 10 euro fara.
  4. Distanta dintre Malaga si intrarea pe Caminito del Rey din partea de nord este de 60 km cu masina, adica vreo ora de mers.
  5. Luati biletele pentru traseu cu o luna, chiar doua inainte. Nu se gasesc (sau poate doar rar) bilete de pe o zi pe alta.

Ma bucur ca asta e al doilea traseu pe canion in care merg. Primul a fost pe canionul Matka, in Skopje (detalii aici), iar cel de-al doilea in Spania. Sunt curioasa unde o sa fie cel de-al treilea. Abia-l astept ❤

2 thoughts on “Caminito del Rey, de la vis la realitate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s