Am ajuns la Buzau si m-am visat pe Grand Canyon

Din seria descopera #RomaniaInWeekend, mi-am luat o parte din prieteni, am bagat benzina si dusi am fost. Nu prea departe ce-i drept, dar la distanta perfecta pentru o escapada de o zi din aglomeratul Bucuresti.

vulcanii noroiosi buzau

Matinala nu sunt deloc, dar cand vine vorba de plecari, n-am nicio problema cu trezitul, asa ca la 7:00 eram gata de plecare.

Am mers la Vulcanii Noroiosi din comuna Berca, Buzau, pe care nu i-am vizitat niciodata, culmea. Vizita asta a fost ca un cadou de ziua mea si m-am bucurat de el din plin.

Drumul devine de poveste catre destinatia finala, cu multe dealuri, curbe, verdeata din plin. Ahhh, m-am bucurat ca sunt in Romania, cu toate ca de multe ori am auzit expresia “parca nu esti in Romania”, asta pentru ca ne-am obisnuit numai cu lucrurile negative de la noi din tara si uitam cat de frumoasa este.

vulcanii noroiosi vizita din bucuresti

Asa, la Vulcanii Noroiosi iti trebuie cam o ora de admirat, facut poze. Evident, poti sa stai si mai mult, sa visezi cu ochii deschisi cum am facut eu, de ma credeam pe Grand Canyon, in Arizona.

The hat wanderer

Eu imi imaginam ca astfel de eruptii in Romania sunt doar la Buzau, dar cica se mai intalnesc si prin Depresiunea Transilvaniei, numai ca la Buzau sunt cele mai mari ca intindere si mai impresionante. Iar cei mai mari Vulcani Noroiosi din lume sunt in Azerbaijan.

View this post on Instagram

HAI 😂 #instastory

A post shared by Diana Nistor (@dianansr) on

Cum plecasem de dimineata de acasa si pe la 11 era cam gata vizita la vulcani, am mai mers o ora pana la Slanic Prahova, sa vizitam pentru a doua oara Salina Mina Unirea si sa intram putin la congelator. Serios, e tare frig. Sa intri de la 35 de grade Celsius la 12 nu e chiar de ici colo, noroc ca aveam un hanorac in masina pe care l-am tras pe mine, dar eram in pantaloni scurti, deci am clantanit un pic din dinti.

Daca n-aveti ce sa faceti in weekend si ati vazut propunerile mele despre “ce sa faci in weekend in Bucuresti”, merita sa dati o fuga pana la Buzau sau pana la Slanic. Cum s-ar zice, ieftin si bun.

Intrare la Vulcanii Noroiosi: 4 lei persoana

Intrare la Salina Unirea: 20 lei persoana.

View this post on Instagram

I can do it 💪 #wonderwoman #badass 😁

A post shared by Diana Nistor (@dianansr) on

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s