Grecii au Meteora, noi avem Cheile Bicazului (video)

Musteste in mintea mea un hashtag de vreun an asa, #RomaniaInWeekend. Am cautat pe Insta si am vazut ca nu l-a mai folosit nimeni, cum ar veni, l-am inventat ☺

Mi-am propus sa pun cat mai des in practica #RomaniaInWeekend. Avem o tara extraordinar de frumoasa, trebuie doar sa ne mobilizam, sa iesim din cotidian si sa mergem sa o descoperim.

Si m-am tot gandit la Neamt, de fapt la Cheile Bicazului, asta probabil pentru ca mi-am dorit foarte mult sa ajung la Meteora in Grecia de 1 mai si n-am reusit, asa ca am incercat sa gasesc ceva la fel de spectaculos, dar mai la indemana, adica la noi in tara.

Dupa cum am povestit in postarea despre peripetiile avute in weekend-ul prin Neamt, eu am mai fost la Cheile Bicazului cu parintii mei, dar mare lucru nu-mi aminteam si oricum as vrea sa repet experiente care trezesc in mine nostalgia.

A fost un weekend contracronometru, pentru ca ne-am dorit sa vedem cat mai multe lucruri intr-un scurt timp. Evident nu am dus la bun sfarsit nici macar jumatate din ele din cauza ca ni s-a stricat masina, dar asta-i alta poveste.

Ce sa faci in judetul Neamt? Dati un play sa vedeti 😍

Oho, e tare frumos. Ai de unde alege. Noi am inceput cu o plimbare cu telegondola chiar in Piatra Neamt. Orasul e superb de sus. De fapt, eu iubesc verdele, iar noi am fost in perioada perfecta. Chiar ma gandeam ca e tare minunat sa deschizi geamul si sa privesti muntele. Stai intre betoane, in blocuri, dar ai muntele la doi pasi. Alta treaba, nu ca in Bucuresti.

View this post on Instagram

Piatra Neamt de sus ♥

A post shared by Diana Nistor (@dianansr) on

Mi s-a parut un oras cochet, ingrijit, cu stradute frumoase, verzi, aranjate si primitoare.

La vreo 50 de km de Piatra Neamt sa afla Cetatea Neamtului, vizitata de mine prin liceu. Un loc plin de istorie si o emblema a Moldovei. N-am revazut-o nici pe asta din cauza unei ploi torentiale. In planul meu ideal, in drumul spre Cetatea Neamtului, am fi vizitat si Muzeul Memorial Ion Creanga de la Humulesti. Dar n-a fost sa fie nici asta.  Daca ajungeti in zona, vizitati-le pe amandoua.

Ne-am luat cazare mai aproape de Cheile Bicazului, am vrut sa fim cat mai in natura, de asta am luat o casuta la 80 de lei langa Lacu Rosu. Curat, peisaj minunat, foarte ieftin. Aici am stat -> Casutele Likas.

View this post on Instagram

Follow the hat 🎩 😁

A post shared by Diana Nistor (@dianansr) on

Cheile Bicazului iti taie rasuflarea. E drumul ideal pentru toti soferii iubitori de adrenalina, care vor sa se creada macar pentru scurt timp pilot de curse.

cheile-bicazului-visit-bicaz

Soseaua este atat de inclinata incat am crezut de multe ori ca masina noastra nu o sa urce. Dar a urcat si ne-am oprit pentru multe poze si filmulete.

View this post on Instagram

Amazing view 🚗🌿

A post shared by Diana Nistor (@dianansr) on

Chiar m-a trimis cu gandul la Meteora grecilor. E un loc superb, as reveni oricand.

Un alt loc minunat este Lacu Rosu. As fi vrut sa fac o plimbare cu barca, dar din pacate a plouat tot timpul si l-am admirat pe fuga de aproape si mai pe indelete de la geamul restaurantului Panorama.

View this post on Instagram

💚🚣

A post shared by Diana Nistor (@dianansr) on

Ce mi-a atras atentia este chiar legenda despre lac, care s-a format in urma surparii unui  versant la poalele Muntelui Hasmasul Mare dupa ce a avut loc cutremurul din 1838. Se pare ca surparea de teren ar fi acoperit un sat intreg, omorand toti locuitorii si animalele. Mai este numit si “Lacul Ucigas”.

Un alt lac din zona langa care am petrecut cateva ore bune asteptand platforma este Lacul Pangarati. Asa de frumos s-a jucat soarele cu razele lui care au cazut peste lac, mai ales ca norii nu voiau deloc sa se dea plecati. Cred ca e locul in care am facut cele mai multe poze.

Cam atat am reusit sa vedem in cele 24 de ore petrecute in Neamt, dintre care 8 dormite, una pe la service si vreo 7 de asteptare a platformei.

Dar a fost frumos si as reveni oricand in Neamt, mai are multe sa-mi arate.

Credit foto: serpentine Cheile Bicazului.

One thought on “Grecii au Meteora, noi avem Cheile Bicazului (video)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s