Cele mai sigure orase din Romania – Bucuresti, pe locul 9

Crescuta in Galati, scolita la Iasi si de 6 ani stabilita in Bucuresti, imi pot da cu parerea cat de cat despre ce inseamna sa traiesti in orase diferite.

Imi amintesc de perioada liceului in Galati, cand experimentam tot felul de coafuri ciudate si oamenii de pe strada ne faceau in toate felurile. Iar la Iasi, daca te imbracai putin mai neobisnuit, atrageai clar atentia si priviri lungi. Cat despre Bucuresti, inca n-am depasit treaba cu fluieratul pe strada si cu apelativul “pisi”.

Cert e ca toate cele 3 orase se afla in inima mea la loc de cinste. Dar cum stau ele in topul celor mai sigure orase din Romania?

Potrivit studiului realizat in perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 de catre D&D Research, pe primul loc in topul celor mai sigure orase din tara se afla Oradea, urmata de Brasov, Cluj, Sibiu, Sfantu-Gheorghe, Timisoara, Miercurea Ciuc, Targu Mures si abia pe 9 vine si Bucurestiul, iar dupa el judetul Ilfov.

top-cele-mai-sigure-cartiere-din-bucuresti

Se pare ca Iasul e neutru, nu e nici in top orase sigure, dar nici in cel cu orase nesigure, cum se afla de exemplu Galatiul.

Deci in top orase nesigure avem asa: Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, Vaslui, Piatra Neamt, Galati si Resita. Predomina, din pacate, zona Moldovei, unde rata somajului este foarte ridicata.

Studiul a fost facut cu peste 93000 de participanti si face parte dintr-o cercetare mai ampla care se desfasoara pe tot anul 2017.

Credite: Digi24 & Storia.ro.

Credite foto: harta.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s