Top 10 locuri interzise turistilor

Lumea e un loc primitor si multe tari ne asteapta cu bratele deschise si sunt doritoare sa fie descoperite, totusi exista cateva locuri in care este interzis sa calatoresti.

1. Snake Island – nu degeaba am pus insula asta pe primul loc. Urasc serpii, n-ar trebui sa existe si nu-mi place sa-i vad nici macar in poze. Undeva, langa coasta Braziliei, se afla aceasta insula care inseamna “acasa” pentru peste 4000 de serpi. Atat de veninosi ca pielea umana se topeste in contact cu veninul. Asa ca pentru cei mai tari de inima, las filmuletul asta.

2. North Sentinel Island – in estul Indiei se afla o insulita unde locuiesc intre 50 si 400 de oameni. Izolati de lume, de tehnologie, de tot ce inseamna modern. Traiesc asa de mii de ani si nu sunt deloc primitori cu vizitatorii. Au fost nenumerate incercari din partea guvernului indian de a-i ajuta cu mancare, insa oamenii trimisi au fost raniti de sagetile cu care au tras bastinasii.

north-sentinel-island-people

3. Surtsey Island – in urma eruperii unui vulcan subacvatic din 1963, s-a format insula Surtsey din Islanda, care a tras atentia mai multor oameni de stiinta. Locul a devenit imediat un “laborator” pentru diferite experimente stiintifice.

4. Gruinard Island – in 1942, guvernul britanic a cumparat de la scotieni aceasta insula pentru a atesta arme biologice, in special antrax. Iar pana in 1980, Insula Gruinard a fost considerata unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Cu toate ca anii au mai trecut, specialistii au facut teste si a rezultat faptul ca pamantul are urme de antrax pentru alti 100 de ani.

5. Disney Club 33 – Disneyland-ul nu e o atractie doar pentru copii, ci si pentru opulenta. Asa ca exista un club exclusivist, care are o lista imensa de asteptare de peste 14 ani. Ca sa devii membru, trebuie sa platesti o taxa de 40 000 euro.

6. Centrele de date Google – na, Google are cateva centre de date care sunt pazite mai ceva ca o baza militara. Cred ca are destule motive.

7. Seiful retetei Coca Cola – desi compania Coca Cola ofera tururi turistilor, exista un seif in care au voie foarte putini oameni, asta pentru ca acolo se afla cel mai de valoare lucru de peste 125 de ani: reteta Coca-Cola.

coca-cola-vault_secret-recipe

8. Pesterile Lascaux din Franta – datand de peste 17 000 de ani, pesterile nu sunt deschise vizitatorilor, asta pentru ca picturile din interiorul lor au suferit schimbari dupa ce au primit vizitatori timp de 7 ani, din 1948 pana in 1955.

NGS Picture ID:438085

9. Arhivele Vaticanului – scrieri importante inca de prin secolul al XIII-lea se afla la Vatican, insa numai cateva persoane au acces la ele.

vatican-archives-secret

10. Fort Knox, Kentucky – sau locul unde americanii isi ascund aurul si alte averi. Pazit de un gard de sarma electric si de inca vreo 30 000 soldati.

Credit foto: North Sentinel, Coca Cola, Gruinard Island, Lascaux, Vatican.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s