Drumul catre prima mea palarie

Am inceput cursul de palarii in luna noiembrie. Mi-am dorit sa patrund in lumea palariilor mai mult decat o faceam pana atunci, iar acum, la finalul cursului, tare coplesita sunt 😅

Nu mi-am imaginat ca pentru o palarie trebuie sa muncesti atat de mult si ca sunt numerosi pasi pe care trebuie sa-i urmezi cu sfintenie daca vrei ca palaria sa fie fara cusur.

Am inceput prin a modela lut, sa ne obisnuim cu ideea de a da forma si asa am realizat prima mea palarie din lut, in miniatura, care are loc de cinste la mine in casa ☺️ Sa o vada toata lumea care-mi calca pragul. Mandra nevoie mare!

Dupa joaca “murdara” cu lutul, am trecut la accesorii, mult mai cunoscute in lumea modei cu numele de fascinatoare.

palarii-lut

Si uite asa mi-am facut doua chestii de pus pe cap pe care le-am purtat cu mult entuziasm, ba mai mult, am fost si admirata. Evident ca fiecarei persoane in parte i-am spus “Eu am facut-o”.

fascinatoare-cap

Pana aici totul a fost relativ simplu, insa cand am ajuns la constructia unei palarii reale, recunosc ca am cascat ochii si mi-am ciulit urechile, adica m-am cam speriat.

Am aflat ca materialul pentru palarie, fetrul, nu se cumpara la metru, ci vine sub forma unui clos pe care-l modelezi. Ca sa modelezi materialul, e un intreg proces cu apa, tras de el, calcat, pus la uscat cateva zile. Wow! O palarie e facuta din bucati: calota si bor, care apoi se unesc si se cos.

Dar a iesit! EA, prima mea palarie, facuta de mine. Neagra si micuta, care-mi vine tare bine pe cap, mai ales ca mi-am facut din nou breton.

curs-palarii

Ce am invatat de la cursul de PALARII de la DallesGo:

  1. Kristina Dragomir, profesoara noastra si designer apreciat international de numeroase vedete, este mi-nu-na-ta! Rabdatoare, plina de idei, determinata si luptatoare! E genul de om care merita tot respectul si admiratia. Chapeau! 🎩
  2. Am invatat sa apreciez palariile si munca pe care o depune un designer. Nu vorbesc aici de palariile de duzina din comert, care sunt facute de masinarii.
  3. Mi-am amintit de faptul ca la Master am fost doar 6 in grupa, nu prea s-a inghesuit lumea la “Teorii si Metode de Cercetare in Stiintele Comunicarii”. Acum am fost tot 6 la curs si mi-am dat seama ca neobisnuitul sperie oamenii. Iar mie tocmai asta imi place, tot ce e atipic si neconventional. Recomand acest curs!
  4. Sa iti incepi o afacere de genul asta, cu palarii, este tare dificil. Dar eu cred in regula “baby steps”.
  5. Probabil nu voi mai purta jumatate din palariile pe care le am. Am invatat ce inseamna cu adevarat o PALARIE.
  6. Am fost “mustrata” ca prea m-am indragostit de negru si ca ar fi bine sa mai incerc si culori. Recunosc ca rozul nu e pentru mine, dar am pus ochii pe portocaliu si culoarea rosu ramane in top preferate.
  7. Sa fiu mai indrazneata si sa incerc chestii care ma sperie. Nu degeaba spune vorba “din greseli invatam”.

Multumesc, Kristina Dragomir si DallesGo!

 

 

2 thoughts on “Drumul catre prima mea palarie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s