Top 10 atractii in Roma pentru un weekend prelungit

Ca e soare, ca sunt nori, ca e vant, Roma e genul ala de oras pe care trebuie sa-l vezi, nu conteaza cand.

Eu am vizitat Roma intr-un weekend prelungit din luna mai 2015, de joi pana luni. Am reusit sa acopar multe obiective turistice, dar si sa ma las purtata de val pe stradute si sa ma ratacesc.

La primul contact am zis “meh, nu prea imi place”, dar usor, usor, strazile, cladirile care gem de istorie, te cam patrund. Cu toate ca as zice ca porumbeii, mirosul de urina si gunoaiele de pe strazi reprezinta un fel de laitmotiv al Romei, parca nici nu te mai deranjeaza cand dai ochii cu Vaticanul, Colosseumul sau cu diferite piatete.

Ce am vizitat in 4 zile la Roma:

1. Colosseum-ul – impunator, un labirint din piatra, care pare mai degraba o strangere de mana cu istoria. Biletul de intrare este 12 euro si este inclusa in pret si vizita la Forumul Roman.

couple-travel-rome-holiday

 

rome-holiday-top-attractions

2. Forumul Roman – o plimbare printre ruine, care amintesc de locul in care romanii faceau comert, puneau la cale afaceri si administrau justitia.

forum-roman-roma

3. Vatican – coada lunga, dar se misca repede, totul e bine organizat. Biletul costa 16 euro si poti vizita Muzeul Vatican si Capela Sixtina.

vatican-garden-rome

Eu aveam o tinuta lejera, de vara, cu blugi si maiou. Cand am intrat in Capela Sixtina, supraveghetorii de acolo mi-au cerut sa-mi acopar umerii. Deci sa aveti la voi o esarfa sau o jacheta.

vatican-sphere

Vaticanul e impresionant, nici nu stii la ce sa te minunezi mai intai. La tablouri, la covoare, statui, picturi, gradina..La orice pas e ceva wow.

paintings-vatican

4. Fontana di Trevi – noi am avut ghinionul sa fie in constructie, n-am vazut prea multe din maiestria ei, dar ne-am alinat “supararea” cu o inghetata imensa.

5. Piazza del Popolo – pentru mine asta a ramas locul preferat din Roma. Am urcat pe niste scari si am stat la balconul unui parc, privind Roma de la inaltime.

visiting-rome-with-friends

6. Cartierul Trastevere – aici am luat-o la pas, ne-am ratacit pe stradute si am descoperit un fel de centrul vechi al Romei. Foarte frumos!

trastevere-rome

7. Pantheon – fost templu unde romanii se inchinau zeilor, acum transformat in biserica. Intrarea e libera.

statue-rome

8. Piazza Navona – magazine, artisti la fiecare colt, inghetata buna si banci pe care te poti odihni dupa mult mers pe jos.

9. Castel Sant Angelo – aici n-am mai intrat si in castel, dar ne-am plimbat pe langa, ne-am pozat langa raul Tibru si am mers peste podul Sant Angelo.

ponte-sant-angelo-rome

rome-holiday-castel-sant-angelo

10. Piazza Venezia – constructii mari, statui si priveleste frumoasa.

Aaa, si am dat si o fuga pana la mare. Intr-o ora si un pic am ajuns in Lido, iar pe plaja fara plata am dat peste multi romani. Ne-am simtit ca la Navodari 😁

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand merg in vacanta nu vreau sa stau sa dorm, trebuie sa-mi satisfac nevoia de cunoastere si merg pana simt ca-mi cad picioarele. Asa a fost si la Roma, am ajuns sa mergem peste 20 de kilometri pe jos, vizitand, adulmecand, savurand o pizza si degustand un pahar de vin 💃

rome-pigeons

3 thoughts on “Top 10 atractii in Roma pentru un weekend prelungit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s