5 metode prin care poti economisi bani pentru calatorii

Cand eram mica, fiind prima nepoata, am fost rasfatata si de unchi si bunici, iar bucuria mea era sa primesc bani. Nu faceam ceva special cu ei, ci ii strangeam. Pusculitele mele (aveam cate una in fiecare camera) erau covoarele. Imi “ascundeam” banii sub covor. Se adunau ei la un moment dat si imi luam casetofon, walkman, casete si haine de cele mai multe ori.

Dintotdeauna mi-a placut ideea de “pusculita”, numai ca acum, in viata de adult, e mai greu sa strangi  Mai vine o factura, o durere de masea, o haina noua, un cadou, adica viata. Cum sa mai punem deoparte si pentru calatorit sau alte bucurii? Uite asa:

1. Mai putin masina si mai mult metrou/autobuz – Bucurestenii sunt norocosi ca au metrou, acum il am si eu chiar daca-s galateanca, ha  E super rapid. Eu-s de 6 ani in Bucuresti si nu stiu sa merg cu autobuzul si tramvaiul pentru ca nu le-am folosit si nici nu-mi plac. Dar prefer metroul, asta cand nu-s foarte comoda si vreau totusi cu masina pentru ca ma enerveaza sa-mi car laptopul in spate.

2. Pregateste-ti pranzul de acasa – eu am mai zis ca tot ce scriu pe blog este si in speranta ca le voi pune chiar eu in practica. Nu prea gatesc, adica spre deloc. Nu ca nu imi place sau ca nu stiu, pot sa fac si ardei umpluti, dar nu mai am chef cand vin de la birou sa-mi petrec timpul in bucatarie. Prefer sa scriu de exemplu si sa salvez timp pretios infulecand ceva de la Mega.

3. Fara Mega Image – stiti relatia aia de dragoste si ura? Ei bine, la mine se manifesta cu Mega Image. Nu pot sa cred ca merg zilnic intr-un magazin de-al lor  Nici daca ai vrea, n-ai cum sa-l ocolesti pentru ca exista un Mega Image la orice colt de strada. Zi de zi, banii se aduna si scad, mai ales ca preturile sunt mult mai mari fata de un alt supermarket. Ideal e sa iti faci cumparaturi la doua saptamani. Eu nu prea reusesc, zici ca Mega Image mi-a devenit prieten, numai ca e unul din ala de-ti cere bani si nu ti-i mai da inapoi.

4. Fa o curatenie generala in dulap si mergi cu hainele la Yard Sale – da, a ajuns si la noi ideea de garage sale, faimoasa in America. E o experienta pe care eu am facut-o de 3 ori. Am fost la Yard Sale si da, nu prea am vandut cat imi propusesem, dar e misto. O sa repet in curand activitatea asta pentru ca am saci de haine pe sub pat, prin balcon, pe sub fotoliu etc.

5. Mai putin salon si mai multa incredere in fortele proprii  – Eu nu prea le am cu saloanele, adica nu-s neingrijita, ci ma cam rezolv singura, ca sa zic asa  De vopsit ma vopsesc acasa, dar deja n-am mai pus culoare in par de un an, insa n-as da niciodata 800 de lei sa ma vopsesc la salon. Mie nu-mi trebuie. Dar prefer salonul pentru epilat, e mai rapid si mai putin dureros.

Cum ar fi sa economisesti 50 de lei pe zi si sa-i pui in pusculita de travel? Asta la modul ideal. Dar hai sa fim visatori si sa vedem cum ar fi:

50 x 30 = 1500 lei pe luna

1500 x 12 = 18000 lei pe an, adica vreo 4000 de euro. Pfff, ce vacanta misto si exotica se poate face cu 4000 de euro sau vreo 6 vacante prin Europa 

Hai sa fim si realisti si sa economisim 10 lei pe zi.

10 x 30 = 300 lei pe luna

300 x 12 = 3600 lei pe an, adica 800 de euro. Da, doua vacante de cuplu in Europa. Am scris aici despre mai multe variante de vacante in Europa.

Mega Image, gata, relatia noastra a ajuns la final!  Iti dau papucii 

 

Credit foto: money.

One thought on “5 metode prin care poti economisi bani pentru calatorii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s