Voi, tinerilor, calatoriti!

Se spune ca perioada ideala de calatorit este “in your 20’s”, adica pana in 30 de ani, cand nu ai copii inca (nu se aplica tuturor), familie si vreo 5 rate.

Dar cum sa calatoresti cand perioada intre 20 si 30 de ani e si cea mai dificila financiar vorbind? E perioada in care te formezi, capeti experienta, iti croiesti drumul catre o cariera si iti iei un job, prost platit la inceput, asta daca nu cumva esti norocos, apoi il schimbi in unul putin mai bine platit si tot asa.

Sunt un pic suparata pe mine pentru ca nu mi-am alocat mai mult timp calatoriilor inca de cand am facut 18 ani. Atunci imi era de ajuns sa merg la mare, la munte si cam atat. M-am limitat singura, de asta mi-as dori ca tinerii, aia cu adevarat tineri, nu cei de varsta mea, sa inteleaga cat de important e calatoritul.

Pentru mine a devenit aproape unica bucurie pe care nu mi-o poate stirbi nimic. E modul prin care te imbogatesti pentru totdeauna. Stiu ca suna ciudat, dar eu calatoresc mult, nu mereu in realitate, ci cu mintea. In fiecare noapte zburd intr-un loc. Trec granite, schimb continente si traversez oceane.  Mi-ar placea sa le pun pe toate in practica, dar inca ma aflu “in my 20’s” si tot greu e.

Cu totii cred ca am visat la un moment cum ar fi sa castigam la loto. Ei bine, daca as castiga la loto, as calatori cu banii primiti, si nu singura, ci cu familia si prietenii.  Le-as scoate capul din rutina si din griji.

Chiar cred ca viata e prea scurta si nu putem face tot ce ne dorim pentru ca suntem limitati de bani, de timp, de piedici si probleme.

Iubesc hainele, palariile si ochelarii, dar daca inainte simteam nevoia sa imi cumpar des chestii, acum ma gandesc de doua ori, parca mai degraba mi-as lua un bilet de avion si ma uit imediat la oferte. Am vreo doua pusculite in casa, alea-s pentru calatorii, atat de importante au devenit pentru mine incat simt nevoia sa economisesc pentru bucuria mea cea mai mare.

Nu spun ca fiecare trebuie sa se regaseasca in calatorit, dar cred ca e important sa ne dam seama din timp care sunt lucrurile care ne fac cu adevarat fericiti si sa ne canalizam atentia asupra lor. Timpul trece si apoi in loc de amintiri vom avea doar regrete.

Ma duc sa bag 10 lei in pusculita.

 

Credit foto: teenager.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s