Locuri mai putin cunoscute pe langa orase faimoase din Europa

Cu alegerea oraselor de vizitat e ca la branduri, cel mai mare il inghite pe cel mic. De multe ori am fost tentata sa vizitez locurile prin care stiu sigur ca au mai fost multi prieteni si mi-au zis ca e frumos, dar in acelasi timp parca imi doresc si sa descopar unghere prin care n-au mai trecut si alte milioane de turisti intr-un singur an.

Ce-i de facut in cazul in care vreau sa merg si in orasul ultra cunoscut, dar sa ajung  si intr-un loc mai putin batatorit? Ma pun pe cautat si apelez din nou la prietenul meu Internetul, despre care am vorbit si aici.

Venetia – cred ca e pe lista oricarei persoane care vrea o vacanta, insa ce nu stiu multi e ca pe langa orasul plin de canale si gondole se afla Burano. Mult mai colorat si mai aerisit, Burano este mai ferit de ochii turistilor si se afla la o distanta de doar 7 km de Venetia, adica 40 de minute de mers cu feribotul. Aa, si are o populatie de 2700 locuitori.

Burano_Italy

Burano_near Venice

Burano+colors

Intre Strasbourg (Franta) si Basel (Elvetia) sta pitit Colmar. Rupt parca din povestea “Alice in Tara Minunilor”, casele din Colmar par a fi din turta dulce (stiu ca turta dulce e din Hansel si Gretel, n-am incurcat povestile ). Nu stiu de ce nu prea m-a atras Franta pana acum, desi imi place limba franceza, dar in Colmar trebuie sa pun piciorul cat mai curand. Pare de vis 💒

colmar-alsace-et-romantisme

Colmar_France

Colmar_hansel gretel

De cand cu companiile low cost, putem gasi un zbor dus-intors din Bucuresti catre Bruxelles cu doar 20 euro. Insa nu Bruxelles-ul mi-a captat atentia, ci Bruges-ul si ale lui canale, la o ora distanta de capitala Belgiei.

Bruges

Bruges_Belgium

In Portugalia nici nu mai zic cat de mult imi doresc sa merg, mai ales ca e o tara, pentru mine cel putin, care trebuie vizitata dintr-un colt in altul. Cand zici Portugalia, zici in primul rand Lisabona, dar pe langa capitala sunt doua orase ce nu merita scoase din radarul vizitei in tara lui Vasco da Gama. Sintra si Obidos. Ambele cu deschidere catre ocean, ai de unde alege plaje si locuri de relaxare.

Sintra-castle

Sintra-Beach_portugal

Obidos_Portugal

Obidos

De Santorini cred ca a auzit toata lumea, mai ales ca Grecia este tara preferata de romani pentru sejururi. Dar pe langa Santorini, la o aruncatura de 65 de km peste Marea Egee, se afla Folegandros. Cu doar 765 de locuitori si cateva hoteluri, Folgandros e perfecta pentru relaxare.

Folegandros Island, Greece

folegandros kastro

Credite foto: Burano, Colmar 1 Colmar 2, 3, Bruges 1 & Bruges 2, Sintra, Obidos, Folegandros.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s