Lucruri neobisnuite de prin lume

Stiu ca suna putin robotizat, dar laptoptul chiar mi-e un prieten de nadejde, implicit Internetul. Imi place sa cotrobai si sa gasesc tot felul de ciudatenii, lucruri care nu intra in normalitatea cunoscuta si acceptata de mine.

Prietenul meu, Internetul, ma tot uimeste, iar de curand am aflat cateva chestii care-mi erau total necunoscute si m-am gandit sa le impart cu voi. Am ales 5 chestii ciudate sau mai putin obisnuite pe care sa le incadrez la “good to know” sau “wtf”.

  • The Badwater Ultramarathon este cunoscut drept cel mai dificil maraton din lume, care se desfasoara in Death Valley, California, in luna iulie, cand temperaturile ating 49 de grade Celsius. Drumul care trebuie parcurs este de 217 km si dupa cum bine va imaginati, putine persoane il duc la bun sfarsit. In 2015, ultramaratonul a fost castigat de americanul Pete Kostelnick, care a scos un timp de 23 de ore si de australianca Nikki Wynd, cu un timp de 27 de ore. #Wow

Competitors run in the Badwater Ultramarathon in Death Valley National Park

  • In Dawson City, Canada, un orasel de doar 1300 locuitori, se afla un bar unde se bea un cocktail care contine un deget de om. Se numeste Sourtoe Cocktail. Nu-l poate bea oricine, trebuie sa fii membru al clubului. Se pare ca acest club are peste 100000 de membri din intreaga lume. Whyyyy?😱 Daca sunteti curiosi sa vedeti o poza, click aici.
  • In oraselul Viken (Suedia) cu 4000 de locuitori exista un magazin non stop fara vanzator. Iti cumperi produsele prin scanarea codului cu telefonul, iar o data pe luna iti sunt retrasi banii. Ba mai mult, usa magazinului se deschide tot prin scanarea unui cod cu telefonul. Mi se pare foarte cool ideea. Mai multe despre asta aici.

shop_Sweden_unmanned

  • Solar Impulse este un avion care zboara in jurul lumii fara combustibil. Cu energie luata de la soare, Solar a zburat timp de 5 zile si 5 nopti, incontinuu, in jurul Oceanului Pacific ✈ Foarte tare!
  • Undeva prin Londra se afla Alcoholic Architecture, un bar unde oamenii pot bea alcool inhaland bautura prin aburi. Ca sa intri in bar, este recomandat sa iti cumperi bilet in avans, care costa cam 10 lire si poti sta doar 50 de minute. Eu cred ca as avea senzatia de sufocare, dar pare interesant, de incercat o data in viata.

alcoholic architecture_bar

Credite foto: InternetThe Badwater Ultramarathon, Shop Viken,  Alcoholic Architecture.

One thought on “Lucruri neobisnuite de prin lume

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s