De ce e indicat sa mergi cu bebelusul la inot?

Inca de cand a facut Zaira 6 luni, tot ziceam ca o vom duce la inot, mai ales ca ne-a recomandat si pediatra. Dar uite ca am amanat si abia la 9 luni am ajuns cu ea la prima sedinta de inot.

Dinainte sa avem bebe, discutam cu Tzumpy ca noi nu vrem sa proiectam asupra copilului nostru lucrurile care noua nu ne-au iesit sau pe care nu le-am facut. Dar va zic sincer ca eu nu stiu sa inot si chiar imi doresc ca Zaira sa o faca. E spre binele ei si sunt o multitudine de beneficii pe care inotul le are asupra copiilor.

Cateva detalii despre locatie, pret si instructorul de inot

Am facut research in legatura cu Baby Spa-ul, am intrebat cum este curatata apa din piscina (bineinteles sa nu fie curatata prin clor), cate grade sunt, cati copii in bazin etc.

Baby Spa Vitan a corespuns cu toate cerintele noastre, mai ales ca ne-a fost recomandat si de catre o prietena, iar eu cred mult in recomandarile astea personale, facute de apropiati.

Pretul pentru 4 sedinte pe luna este in jur de 600 lei. Noi am vrut neaparat sa mearga la Delia, auzind-o numai lucruri bune despre metodele ei de invatare si despre cum se comporta cu bebelusii. Suntem extrem de multumiti de alegerea facuta.

Bagajul bebelusului trebuie sa contina neaparat un prosop, scutece speciale pt inot si costum de baie. Am vazut ca asta e optional. Multi parinti lasa bebelusii in scutec. Zaira are deja 3 costume de baie 😀 Mai trebuie o aleza pt a fi pusa pe salteaua de la baie, gel de dus si as zice si o jucarie preferata.

Aaa, si inainte de a merge la prima sedinta, trebuie sa aveti aviz de la pediatru sau medicul de familie cum ca bebe e apt de inot, sa aveti la voi carnetul de vaccinuri si anumite analize facute. Fiecare centru are anumite analize pe care le cere.

Cum a fost la prima sedinta de inot

Emotii am avut noi, Zaira a fost in elementul ei de la inceput. Poate conteaza faptul ca eu sunt relaxata si nu am tinut-o mereu lipita de mine. Adica am invatat-o cu alte persoane de mica. Asa ca atunci cand am dus-o la piscina si i-am prezentat-o pe Delia, a vrut imediat la ea in brate.

Avem deja trei luni de cand mergem cu Zaira la inot si nu a plans niciodata. Important e sa alegeti o ora potrivita, sa nu coincida sedinta de inot cu ora de somn, de exemplu.

Sedinta dureaza 30 de minute, timp in care bebe se joaca in apa, face scufundari, da din picioare si din maini, interactioneaza cu instructorul si cu alti bebelusi (asta daca se afla in piscina; s-a intamplat de mai multe ori sa fie doar Zaira).

Beneficiile inotului

Nu sunt specialist, va zic din ce am citit si eu, din ce mi-au spus profesionistii.

  • Inotul este indicat incepand cu varsta de 4 luni
  • Intareste sistemele de circulatie, de respirație și de digestie ale copilului
  • Creste gradul de inteligenta emotionala si sociala a copilului, bineinteles si inteligenta kinetica
  • Antreneaza creierul
  • Creste increderea in sine, mai ales ca inotul este prima activitate pe care bebelusul o face fara parinti

Cam asa cu inotul. Noi suntem bucurosi ca am decis sa o ducem pe Zaira, vad ca ii face bine activitatea si ca ei ii face placere sa mearga acolo. Sunt curioasa ce mai urmeaza 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s