Cat a costat o sarcina in 2020 cu analize, ecografii si nastere la privat?

M-am gandit sa scriu un articol foarte scurt, pur informativ si matematic.

Cu siguranta viitorii parinti se gandesc si la cheltuielile care vin odata cu sarcina, apoi cu bebelusul.

O sa vorbesc doar despre costurile analizelor, controalelor si nasterii. Le-am platit pe absolut toate. Am ales sa merg la privat.

Toate controalele din timpul celor 9 luni de sarcina le-am facut la Femme Boutique; adica ecografii, morfologii, anumite analize. Aici am dat – 12450 lei.

Analizele de sange le-am facut la Regina Maria. La inceput a facut si Tzumpy o serie de analize, deci amandoi am dat in total – 3025 lei.

Testele covid la Sanador. Am facut 4, iar eu am avut o reducere pentru ca aveam contract pt nastere la ei, asa ca am dat mai putin, parca 800 lei in total.

Vitamine! In cele 9 luni de sarcina am luat diferite pastile care m-au ajutat atat pe mine, cat si pe fetita. Si astea au costat, bineinteles. Vreo 2530 lei.

Nasterea la Sanador; cezariana + anumite analize pt fetita = 9350 lei.

Totalul? Mult! 28155 lei, adica vreo 5785 euro.

Chiar e un articol pur informativ. Nici eu nu am stiut pana acum totalul, dar m-am pus pe socotit 😬 Nu e un articol care trebuie sa sperie viitorii parinti. Clar multe dintre cheltuieli pot fi diminuate. Analizele pot fi facute si gratuit. Si nu faceti ca mine; eu m-am inscris la medic de familie in Bucuresti cu o saptamana inainte sa nasc 🙈

PS: din 2018 o fac pe contabila; am un excel in care imi trec cheltuielile si castigurile. Nu ma ajuta neaparat, dar tin eu asa o evidenta. Ma simt organizata 🙂 Dar acum m-a ajutat sa ma uit in trecut sa vad cat am cheltuit pe controale, analize etc.

PPS: e minunat sa ai copil si nu regret niciun leu cheltuit in monitorizarea sarcinii! Merita toti banii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s