3 in 1 intr-o singura vacanta: Venetia, Cinque Terre si Bologna

Imediat dupa nunta am decis sa mergem undeva aproape. Planurile pentru luna de miere erau pentru iarna-primavara, numai ca a venit COVID si s-au anulat toate.

Cand vine vorba de calatorii, suntem avizi sa vedem cat mai mult, sa descoperim orase, locuri si regiuni. Asa ca am decis ca in 5 zile sa vedem Venetia, Cinque Terre si Bologna.

Am avut zbor de dus pana in Treviso, unde ne astepta si masina inchiriata, plus cazarea pentru o noapte.

Am inchiriat masina de la GoldCar, un Citroen C3, pe care am dat 200 euro pe 5 zile, asta in conditiile in care am lasat masina in alt loc. Am luat-o din Treviso, am lasat-o in Bologna. Si am avut “asigurare super relax”, drept urmare n-am lasat deloc depozit.

Cazarea din Treviso a fost ca dintr-un film horror. Cel putin asa ne-a trimis pe noi cu gandul. Totul scartia, era vechi, mirosea a trecut, a vremuri demult apuse. Dar gazdele foarte ok, desi creepy pe alocuri, insa pentru o noapte a fost suportabil totul. Aici am stat si am dat 65 euro pe noapte.

Venetia + Treviso

Venetia am vizitat-o intr-o dupa-amiaza si o dimineata. Am mers cu masina din Treviso pana in Venetia, un drum de 40 min, cam asa.

Am lasat masina intr-o parcare la intrarea in oras, unde am dat 26 euro pe cateva ore. E un oras frumos, clar de vazut o data in viata, insa nu simt nevoia sa ma reintorc, cum as vrea de exemplu sa revad Coasta Amalfi.

Cinque Terre + La Spezia + Porto Venere

Din Venetia am mers catre La Spezia, unde am avut cazare luata prin AirBnb. Un studio dragut, pozitionat chiar la 3 minute de gara, iar la 10 minute de mers pe jos am avut si o parcare gratuita, unde am lasat masina. Am dat 970 lei pe cazare trei nopti.

Tot citisem ca ajungi imediat dintr-un sat in altul cu trenul si ca nu e de mers cu masina. Asa ca am lasat masina in parcare si ne-am luat abonament de tren pe 3 zile. Cred ca am dat in jur de 60 euro pentru doua abonamente, dar te plimbi cat vrei intre orase.

Si daca esti destul de energic si nu vrei sa savurezi, poti sa vezi toate oraselele/satele intr-o singura zi. Noi le-am vazut in doua. Frumoase tare, perfecte pentru poze, mici de tot, ticsite cu terase si invadate de turisti de toate natiile (bineinteles, nu in perioada COVID).Β  Cred ca Riomaggiore e preferatul, dar fiecare satuc are farmecul lui. In Corniglia n-am ajuns. De fapt am coborat din tren, am mers ceva si ne-am dat seama ca mai e mult de mers pana in oras, noi fiind foarte infometati, ne-am intors, am luat alt tren si am mers in Vernazza.

Plimbari lungi pe inserat am facut in La Spezia, pe langa port, am tot colindat orasul si ne-a placut.

Si am ajuns si in Porto Venere, un alt orasel din regiune. Tare cochet si colorat.

Bologna

In ultima zi am mers catre Bologna, unde aveam zborul de intoarcere catre Bucuresti. Vreo doua ore si 20 minute din La Spezia am facut cu masina. Dar am avut la dispozitie si 5 ore de petrecut in oras. Lui Tzumpy i-au placut foarte mult arhitectura, atmosfera din oras, strazile, oamenii relaxati. Si mie mi-a lasat un gust placut πŸ™‚

Recapitulam bugetul pentru vacanta 3in1 pentru doua persoane

Bilete avion – 1300 lei

Cazare Treviso + La Spezia – 1300 lei

Masina inchiriata – 970 lei

Cheltuiala – 3200 lei

Total – 6770 lei / 1400 euro

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s