2020 incepe cu o noua vacanta in Spania

In luna decembrie ne-am pus si noi intrebarile de pe buzele tuturor: si ce vrei cadou de Craciun sau unde facem Revelionul?

Haine avem, gadget-uri avem, cu bijuteriile mai usor, asa ca am concluzionat ca ne luam o vacanta :)) Ne face pe amandoi fericiti si asa scapam de stresul cadoului. Iar Revelionul am preferat sa-l facem acasa cu prietenii, la fel ca-n ultimii 5 ani, iar banii pe care i-am fi dat catre un restaurant, sa-i cheltuim in vacanta.

Dar unde sa mergem?

Cum e vorba de un weekend prelungit, de vineri dimineata pana luni seara, destinatia trebuia sa fie una aproape de Bucuresti, dar neaparat sa aiba cel putin 10 grade peste Romania.

Iar noi iubim Spania, asa ca a fost simplu sa ne decidem la o noua mini vacanta catre tara asta minunata.

La inceput de 2018 si 2019 am mers in Andalucia,  iar acum a venit timpul sa vedem si regiunea invecinata, mai precis in Alicante ajungem.

Noi suntem foarte incantati de escapada, mai ales ca 2020 a inceput in forta si deja ne-am turat motoarele, tocmai de asta e foarte binevenit un weekend  in afara tarii.

Numai ca mama si tata, bineinteles, sunt tematori cu privire la #coronavirus. Si ne-au intrebat foarte natural: “Da’ mai plecati? Noi am crezut ca nu”.

Normal ca plecam. Suntem precauti, nu calatorim in Iran sau in alte zone periculoase, dar nu cred ca trebuie sa ne inchidem de acum in casa la fiecare isterie care porneste, in special, prin media.

Va las doua articole interesante despre panica si frica oamenilor.

Un interviu facut de Mediafax cu un profesor universitar roman, care preda in Shanghai: https://www.mediafax.ro/externe/interviu-un-roman-din-shanghai-vorbeste-despre-coronavirusul-care-a-ucis-106-oameni-s-a-creat-o-isterie-generalizata-in-romania-18757748

Un articol scris pe HoreaBadau.ro: https://horeabadau.ro/2020/01/25/de-ce-nu-ar-trebui-sa-ne-speriem-de-virusul-ucigas/

Si va recomand o carte care mi-a deschis ochii si care mi-a placut tare, tare mult: Factfulness. Zece motive pentru care interpretam gresit lumea si de ce lucrurile stau mai bine decat crezi.

Factfulness 10 motive

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s