#Wanderer – Din Tineretului pana in America – interviu cu Radu Paltineanu (video)

Stateam intr-o noapte tarzie si ii citeam povestile lui Radu Paltineanu de pe Facebook, in care vorbea despre peripetiile din diferite tari, despre oameni, despre mancare si despre cum poti pleca in aventura vietii daca renunti la confort.

Gandindu-ma la cat de tare e omul asta ca a plecat sa traverseze cele doua Americi pe bicicleta, mi-am si notat cateva intrebari pentru el. Nu stiam daca i le voi pune vreodata, dar asa am simtit atunci.

radu-paltineanu

Si mie imi place sa merg cu bicicleta, de mica am avut o pasiune pentru asta. Prima data cu trei roti, apoi pe bicicleta prietenei din copilarie pe care o plateam sa imi dea bicicleta o tura, apoi pe a bunicului si tot asa. Mergand prin Tineretului cu bicicleta, ma gandeam la cum ar fi sa ii iau un interviu lui Radu. Si uite asa i-am trimis intrebarile, el mi-a raspuns, eu m-am filmat cu telefonul si a iesit interviul “Din Tineretului pana in America”.

radu paltineanu nicaragua.jpg

Desi noi am facut toate astea prin mai, abia acum am pus cap la cap filmarile si a iesit interviul mult asteptat de mine. Cu siguranta Radu a mai trecut prin multe de atunci, dar raspunsurile lui sunt in continuare valabile.

brazilia-radu-paltineanu

Se afla pe drum de aproape un an si jumatate, a dormit in cele mai ciudate locuri (puscarie, oficii postale, baraci, biserici etc), a intalnit romani si straini care l-au primit cu bratele deschise, a fost jefuit de mai multe ori, dar nimic nu-i stirbeste entuziasmul, asta pentru “iubeste aventura”, dupa cum spune chiar el raspicat.

Radu devine astfel primul roman care traverseaza cele doua Americi pe bicicleta. A pornit din Alaska si va incheia in sudul Argentinei, urmand sa pedaleze 34000 de km.

Jos palaria. Mi-as dori sa imprumut din curajul tau si sa plec in aventura vietii, dar cu avionul si numai cu un bilet de dus.

Radu merita like-uri de la cei peste 8 milioane de romani care au cont pe Facebook, asa ca urmariti-l aici, dar si pe site-ul lui http://www.radupaltineanu.com.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s