Future of Media sau prima mea conferinta in calitate de blogger

“Suma inteligentei pe glob este constanta, iar populatia este in crestere”

Mi-a placut la nebunie cand Daniel Klinger a dezghetat atmosfera de conferinta cu una dintre legile lui Murphy, care s-a potrivit perfect in contextul despre consumatorii de media.

Desi tendinta anului 2016 este de “dezmeticire” a publicului, care a inceput sa cearna continutul pe care il consuma, inca se aplica cu desavarsire legea lui Murphy, mai pe scurt, oamenii aia multi inca-s incuiati si cred ca tot ce scrie pe internet sau tot ce se da la TV este adevarat.

Mai mult, cica niste clujeni au inventat un algoritm care masoara inteligenta unei stiri, a continutului propriu-zis, dar si a autorului ei. Mi se pare genial 👏

Am intrat direct in paine fara sa zic despre  ce e vorba concret in articol. Am fost pentru prima data la o conferinta in calitate de blogger. La conferinte am fost de multe ori, dar ori ca jurnalist/reporter, ori in calitate de PR.  De data asta, pe langa numele meu, a aparut pe badge si numele blogului, The Hat Wanderer 🎩 Tare moment pentru mine si ma bucur ca asta s-a intamplat la conferinta Future Of Media, organizata de Evensys.

Dintotdeauna mi-a placut sa-mi iau notite, insa de data asta parca am scris si mai mult.  Chiar m-am chinuit si sa scriu frumos, asta pentru ca mi se intampla cateodata sa nu-mi inteles propriul scris de la cat de dezlanat este 😂

Au vorbit oameni avizati si invatati din marketing, media, digital si cam toti au adus in discutie si tinerii din generatia Millennials.  Se considera ca generatia de Millennials e cea nascuta in perioada 1980-2000, dar mai degraba in Romania as zice ca e dupa ’89. Oricum ar fi, sunt si eu in categoria asta. Ura! 😎

dsc_1473

 

I-am ascultat pe toti cu interes si de la fiecare in parte am cules informatiile care pe mine ma intereseaza cel mai mult, dar, inevitabil, am avut si o prezentare preferata, adica cea tinuta de Claudia Chirilescu, owner Spoon, despre “Live streaming”, “Frumusetea imperfectiunii” si “Snapchat”.

medii-de-promovare

O sa las mai joc cateva din notitele mele:

  1. Nu stiu daca deja e stire veche (nu ma uit la stirile de la TV), dar habar n-aveam ca un roman de 24 de ani l-a ajutat oarecum pe Donald Trump sa castige alegerile. Il cheama Ovidiu Drobota si e fanul lui Trump. A scris o serie de stiri false care au generat controverse, printre care stirea cum ca Papa Francisc ar fi sustinatorul lui Trump. Aici aflati mai multe despre subiectul asta.
  2. Exista roboti care scriu stiri, iar o masinarie cu inteligenta artificiala a creat un sinopsis pentru un film de doua ore.
  3. Se inregistreaza o crestere masiva a vizualizarilor videoclipurilor pe mobil, in detrimentul laptopurilor sau PC-urilor.
  4. Un studiu arata ca un american pierde un an si jumatate din viata doar pentru a cauta la ce vrea sa se uite la tv.

Morala: niciodata nu te opresti din invatat, ba mai mult, mie conferinta “Future of Media” mi-a deschis apetitul sa invat si mai multe despre marketing, social media si sa studiez efectul Pratfall.

 

 

One thought on “Future of Media sau prima mea conferinta in calitate de blogger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s