Calator in tara mea: Salina Turda si Cetatea Alba Carolina

Prin februarie 2014 explodase internetul cu stirea ca Jared Leto ne promoveaza tara printr-un tweet, facand referire la Salina Turda de langa Cluj. M-am bucurat, mai ales ca imi place trupa 30 Seconds To Mars, dar si mai mult prin faptul ca Romania are nevoie din cand in cand de un salvator al imaginii, fie ca vorbim de Jared Leto, Snoop Dogg sau de Jeremy Clarkson de la Top Gear.

Un an mai tarziu, am ajuns si eu in Salina Turda, care este la fel de spectaculoasa cum o arata pozele de pe net.

salina-turda_turism

Inca din 1932 s-au incheiat extragerile de sare si s-a redeschis abia in 1992 pentru scop turistic, iar moderna si atragatoare a devenit din 2010, dupa lucrari de peste 6 milioane de euro.

Doar 20 de lei costa intrarea in mina care mai tot timpul este plina de turisti, de unde si cozile imense de la lift sau pe scarile inguste, unde trebuie sa astepti lipit de perete sa iti vina randul sa treci. E o intreaga aventura, dar care merita si care te introduce intr-o lume necunoscuta, scufundata in adancul pamantului. Are loc de joaca, loc de relaxat si de vindecat diferite afectiuni.

salina-turda

Salina Turda trebuie neaparat bifata intr-o vizita in Cluj, distanta fiind de aproximativ 40 de kilometri.

salina-turda_poza

In drumul spre Bucuresti, am facut o oprire si la Cetatea Alba Carolina, care mi-a trezit nostalgii, prima mea vizita acolo avand loc in timpul liceului, cand am mers la olimpiada nationala de latina.

cetatea-alba-iulia

Intrarea in cetatea construita intre anii 1715-1738 este libera, iar doua ore sunt de ajuns de vazut, citit istoric si facut poze.

cetatea-alba-iulia-carolina

cetatea-alba-iulia-vizita

Noi am facut o oprire si la restaurantul medieval de langa cetate, Pub 13, unde am mancat cea mai buna fasole cu ciolan si multa ceapa 😁

Tare frumoasa e Romania! 😍

Credit foto: 1 si 2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s