A calatori sau a sta pe loc in vremuri de restriste?

Nu sunt avizata sa imi dau cu parerea despre politica, lupte si putere, dar pot sa imi arat regretele ca lumea in care traim a uitat de fapt care sunt lucrurile importante. E o goana nebuna dupa intaietate, indiferent de domeniu. Toti vor sa arate ca-s sefi, ca sunt cei mai tari, cei mai buni si invincibili. N-am inteles niciodata razboaiele si dorinta oamenilor de a-i nimici pe altii asemenea lor. De ce? Stiu ca istoria se repeta, dar mi-as fi dorit ca civilizatia sa inlature asta 

E trist ca am uitat sa traim cu adevarat, sa ne bucuram de prezent, de susurul apei si de ciripitul pasarilor, de lucrurile simple.

Am intalnit multe persoane care au spus ca vor evita sa calatoreasca, vor sta linistite acasa. De ce? Nu ai cum sa controlezi totul, un lucru rau se poate intampla oriunde. Nu trebuie sa ne alegem drept destinatie locurile periculoase,  dar nici sa ne baricadam in case nu e raspunsul.

Cei de la independent.co.uk au facut o harta prin care arata tarile cu grad mare de risc si care sunt tarile mai putin vizate de teroristi.

map_terrorism_level

Romania are gradul cel mai scazut de atac, adica 1, iar pe langa tara noastra, in Europa mai sunt considerate safe, deocamdata, urmatoarele tari: Bulgaria, Muntenegru, Ungaria, Slovacia, Croatia, Slovenia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia si Finlanda.

Tarile cu nivelul 5 de risc din Europa sunt momentan: Franta, Turcia si Belgia.

Mai multe detalii despre tarile periculoase si vizate de teroristi aici.

Cat despre urmatoarea mea vacanta, sunt in cautari de bilete rezonabile de avion pentru Portugalia, care este incadrata la gradul 2 de risc.

Credit foto: airport & map.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s