Top 5 poduri periculoase din lume

Inca de mica am invatat ca “podul” are o semnificatie aparte, mai ales din povestile cu Feti Frumosi, dar si din istorioarele religioase.

Simbolismul “podului” este spumos si variat de la tara la tara, insa cel mai cunoscut este acela de mediator intre cer si pamant sau loc de trecere si de incercare. Metaforic, trecerea peste “pod” este decisiva, puntea dintre Rai si Iad, pe care nu toti au sansa sa o duca la bun sfarsit.

Ce-i drept, la asta m-am gandit si eu dupa ce am inceput sa caut imagini cu cele mai periculoase poduri din lume.

Evident, am gasit o gramada, dar le-am trecut prin filtrul meu de “pericol” si trebuie sa recunosc ca nu rareori se intampla sa ma incadrez la adrenaline junkie.

Avem asa:

1. Podul din sticla din China, regiunea Hunan, cu o lungime de 300 de metri si 180 de metri inaltime. E atat de terifiant incat unii turisti nu au mai putut continua drumul si s-au pus in genunchi de frica, de parca ar fi schimbat cu ceva structura podului :))

worlds-longest-glass-bridge-shiniuzhai-geopark-china-2

worlds-longest-glass-bridge-shiniuzhai-geopark-china-5

2. Podul Hussaini din satucul Passu din Pakistan – mai bine nu-l treci. Nu stie nimeni cand a fost facut si de catre cine, dar pare foarte vechi si fara nicio remediere adusa.

bridges-hussaini

3. Chesapeake Bay Bridge-Tunnel, tocmai in Virginia, SUA. Cu o lungime de 28 de km, CBBT ramane una din minunile ingineresti ale lumii, fiind deschis catre circulatie inca din 1952. Aici se imbina tot felul de frici: frica de apa, de locuri inguste si de intuneric. Podul nu numai ca trece peste apa, dar la un moment dat se transforma in tunel si efectiv esti sub apa.

Cheasapake

4. Bamboo Bridge, Cambogia – Dupa cum ii spune si numele, e un pod construit din lemn de bamboo. E incredibil cat de puternic este.

Bamboo bridge_cambodia

5. Eshima Ohashi Bridge- situat in vestul Japoniei, podul Eshima Ohashi pare mai degraba un roller coaster. Cica nu ar fi atat de periculos precum pare in poze.

steep-rollercoaster-bridge-eshima-ohashi-japan-6

steep-rollercoaster-bridge-eshima-ohashi-japan-66

 

 

 

Leave a comment