Chefchaouen – locul in care cerul si pamantul se iau de mana

Undeva, intr-un colt de Maroc, sta pitit Chefchaouen, orasul ce pare greu de pronuntat, dar mult mai cunoscut sub pseudonimul de “blue city”.

Situat in partea nordica a Marocului, Xauen, asa cum ii spun spaniolii, este locul care vrea sa ne apropie de Rai si Cer, cel putin asa spune una dintre explicatiile date despre culoarea cladirilor. Toti peretii cladirilor sunt in nuante de albastru.

blue-streets-of-chefchaouen-morocco-11blue-streets-of-chefchaouen-morocco-17

Se spune ca albastrul este culoarea care simbolizeaza raiul si cerul, in plus este un reminder pentru localnici sa duca o viata spirituala.

ChefchaouenChefchaouen-orangesChefchaouen-the  blue citydonkeys moroccoxauen streetsxauen

Cert e ca, pentru turisti, culoarea albastra din Chefchaouen este motivul perfect de a vizita un oras ce a fost sub protectorat spaniol din 1920 pana cand Marocul si-a castigat independenta in 1956. Cu toate astea, Spania inca mai detine doua orase in Maroc: Ceuta si Melilla.

Cel mai tare mi se pare, asta pe langa pozele captivante, ca Chefchaouen poate fi vizitat chiar dintr-o vacanta petrecuta in nordul Spaniei (zona Malaga). Trebuie trecuta stramtoarea Gibraltar si apoi mai sunt aproximativ 160 km pana in oraselul magic. Si tot tare e si faptul ca poti gasi cazare la hotel cu 30 de dolari intr-un loc chiar frumos.

malaga xauen

Ca sa intri in Maroc n-ai nevoie de viza, ci doar de un pasaport valabil 6 luni.

2 thoughts on “Chefchaouen – locul in care cerul si pamantul se iau de mana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s