La 100 de km de Bucuresti si 200 metri adancime

Mai pe la inceputul blogului vorbeam despre cat de tare e experienta prin copaci, la 30 de km de Bucuresti si 10 metri inaltime. Am mai avansat  De data asta am ajuns la 100 de km de Bucuresti si 200 de metri adancime.

Cum imi propusesem pe la inceputul verii sa fac in fiecare weekend ceva nou, nu pot sa zic ca imi iese mereu, dar incerc, iata ca sambata dimineata ne-a prins pe drum, spre Slanic Prahova.

Fix 100 de km, adica o ora jumate de mers cu masina, iar tinta noastra a fost Salina. Cu toate ca stiam unde mergem, ne-am dus imbracati ca la mare, asa ca am congelat

Salina

Sare-Mina

In Salina Prahova temperatura este de 12 grade, iar oamenii au venit echipati cu geci si fulare, noi eram in tricou si sandale. Important e ca eu si prietena mea, Betty, aveam palarii  Pentru o mai multa sedere in mina, fara dardait si dinti clantanind, recomand haine groase.

In mina se ajunge cu un microbuz si desi erau multi oameni la rand, n-am asteptat mai mult de 10 minute sa prindem un loc in microbuz. Se parcurge un tunel de aproximativ 3,5 km, iar calatoria dus-intors + accesul in mina costa 20 de lei de persoana. Intr-o ora se viziteaza salina, dar daca vrei sa stai mai mult, exista spatiu de joaca pentru copii si pentru cei mari, dar si loc de dormit. Mi se pare ideal pentru persoanele cu afectiuni carora le este indicat aerul din Salina si cum stau mai mult timp au nevoie de un spatiu unde sa se simta confortabil.

Loc de dormit-Salina

E de vizitat, mai ales intr-o zi de weekend  caniculara, cum s-a intamplat in cazul nostru.

Pozele mele n-au fost cele mai bune, asa cam luat cateva de pe pagina oficiala de Facebook a Salinei pentru a va face o impresie mai clara.

Salina_Poza_Slanic Prahova

Salina Slanic Prahova

Salina_Poza

Salina_Imagine

3 thoughts on “La 100 de km de Bucuresti si 200 metri adancime

Leave a comment